Italiaanse merenLombardijeNieuwsVakantie

Paragliden over het Idromeer

Het diepste verlangen van de mens om als een vogel te kunnen vliegen bracht Michelangelo al tot waanzinnig innovatieve ideeën. Vandaag de dag kan eenieder die sensatie bij benadering ervaren. Aan de noordkant van het Idromeer in Italië wacht ons een hoge berg van 1.500 meter waar we, slechts verbonden met een paar koortjes aan een kleurrijke parachute, naar het meer moeten afdalen.

Paragliden over het Idromeer

Gianni is gelukkig een uiterst ontspannen piloot die ons letterlijk in vogelvlucht meeneemt. Paragliden is niet moeilijk bezweert hij. Eerst stevig doorstappen met de borst naar voren en op zijn commando hard rennen. That’s all! Toch zijn vooral potige mannen de lastigste klanten, die willen meteen zitten en luisteren niet goed vertelt hij. De dames zijn een stuk gevoeliger als hij zijn krakkemikkige Engels, verweven met Italiaanse woordjes zoetgevooisd in hun oor fluistert.

Paragliden over het Idromeer

Gianni’s taxichauffeur die ons vanaf het gehucht Baitoni naar de top moet brengen heeft een atv-tje en dus rijden we met de eigen auto recht omhoog de berg op. Kennelijk is de benzinemeter van de Duitse (sorry…) autobouwer daar niet op berekend, de forse hellingshoek fopt de sensor. Beneden meldt de computer nog honderd kilometer actieradius maar die daalt net zo snel als we ons in een vrije val vanaf de berg naar beneden zouden storten. Eenmaal op duizend meter vertelt de techniek dat het na tien kilometer echt finito is. Zonder benzine op een twee meter breed weggetje van 15% zonder keeropties, is geen aanlokkelijk vooruitzicht. Dus pakken we eerst de instapvlucht van duizend meter, net voorbij het schattige dorpje Bondone.

Paragliden over het Idromeer

In de hemel

Eenmaal in de lucht zijn we bijna letterlijk in de hemel. De wind streelt het lichaam, het gevoel van vrijheid is ongekend. Net als de roofvogels die het kunstje al sinds de evolutie beheersen, dansen we licht op de thermiek. Het uitzicht is fenomenaal. Gianni trakteert ons nog even op een paar barrel rolls waar de Python bij verbleekt. De maag kiest het pad richting strot en wil daar niet meer weg. Geruisloos landen we even later met een vriendelijk schuivertje over het gras. De bonusvlucht geeft iets meer tijd om echt te genieten van de ongekende sensatie.

Gianni maakt ondertussen fraaie filmbeelden van de vlucht die we later met een lagere hartslag terugkijken. 

Een sportieve vakantie aan het Idromeer

Hotels aan het Idromeer

 

Vakantiepark Residence Vico aan het Idromeer

Boek dit park via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button