FilmKunst, film, muziekNieuws

Paolo Sorrentino sleept met Youth opnieuw filmprijzen binnen

Na zijn wereldwijde succes met La Grande Bellezza waarvoor hij zelfs een Oscar ontving is er opnieuw succes voor de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino. Zijn film Youth werd tijdens het filmfestival in Berlijn de grote winnaar.

De film werd uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar, hoofdrolspeler Michael Caine kreeg de prijs voor beste Europese acteur. Sorrentino zelf kreeg de prijs voor beste Europese regisseur.

Youth gaat over twee gepensioneerden, gespeeld door Michael Caine (Fred) en Harvey Keitel (Mick), die  in een luxe resort in Zwitserland terugkijken op hun leven. Ze geven heel grappig hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten. Mick is een regisseur die werkt aan zijn laatste script. Fred is gepensioneerd dirigent die niet meer verlangt naar zijn muziek. De koningin van Engeland wil echter dat Fred nog eenmaal zijn beroemdste stuk opvoert.

Italiaanse touch, Nederlands detail

Youth is een Engelstalige film en de hoofdrolspelers zijn Engelse en Amerikaans acteurs maar er zijn ook een paar kleinere rollen weggelegd voor Italiaanse actrices en er zijn scènes in Rome en Venetië opgenomen. Leuk is ook het kleine rolletje van de Nederlander Vincent Wolterbeek die een Aziatische masseur speelt. Wolterbeek werkt in het echte leven ook als masseur in het luxueuze Dolder Grand hotel in Zurich dus hoefde zich niet heel erg in te leven in zijn rol.

Youth draait in maar liefst 60 Nederlandse bioscopen dus gaat het nieuwe meesterwerk van Sorrentino zien! Hier de trailer.

Lees al onze artikelen over Italiaanse film

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button