Kunst & CultuurNieuws

Owen Schumacher zoekt nep in Italie

In de nieuwe documentaireserie Nep! gaat Owen Schumacher (bekend van Koefnoen) op zoek naar alles wat nep is in de wereld om ons heen. In de tweede aflevering reist hij af naar Italië want Owen is een groot Italiëliefhebber. Hij onderzoekt onder andere het fenomeen Pater Pio.

Op elke Italiaanse straathoek kijkt hij je aan, Padre Pio, een bebaarde monnik. De plek waar hij ligt begraven is inmiddels, na Lourdes, het één na grootste bedevaartsoord van Europa. In San Giovanni Rotondo gaat Owen naar de nieuwe immense kathedraal waar een gigantische toeristenindustrie op gang is gekomen. Ook bezoekt hij een omroep die 24 uur per dag Padre Pio-nieuws uitzendt

Lijkwade

Verder bezoekt Owen de Lijkwade van Turijn, die in de jaren tachtig door wetenschappers werd ontmaskerd als een Middeleeuwse vervalsing, maar die uitkomst wordt door sommige onderzoekers nog altijd betwist.

Overigens er op dit moment in Den Bosch een tentoonstelling over deze lijkwade te zien. Meer info.

En een zoektocht naar de voorhuid van Jezus. Het enige stukje dat logischerwijs op aarde achtergebleven kan zijn na zijn wederopstanding. In de Middeleeuwen waren er achttien exemplaren van dit bijzondere relikwie te vinden in Europa, maar de laatste voorhuid verdween onder raadselachtige omstandigheden in 1983 uit het Italiaanse dorpje Calcata. Wat is daar gebeurd? En waarom?

Vrijdag 18 mei om 21.30 uur op Nederland 3 of uitzending gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button