Geloof en kerk in ItaliëItaliaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kerstkado'sKunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Ode aan de monumentale kunstcollectie van het Vaticaan

Het Vaticaan is een ministaatje maar wel met een bijna oneindige schat aan onbetaalbare kunstwerken. Kunsthistorica Anja Grebe maakte een uniek overzicht van alle schilderijen. Dit najaar verscheen haar boek Het Vaticaan – Alle schilderijen. Het luxueus uitgevoerde boek is een ode aan de monumentale kunstcollectie van het Vaticaan.

In 23 hoofdstukken worden de bijna 1.000 kunstwerken besproken, voorzien van naam van het schilderij en zijn meester, de datum waarop het kunstwerk werd gemaakt, informatie over de schilder, het materiaal dat werd gebruikt en andere relevante informatie. De meest bijzondere objecten zijn voorzien van extra informatie door Anja Grebe, die dieper ingaat op de achtergronden van het werk en zijn maker.

Over de auteur

Anja Grebe doceert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Erlangen-Neurenberg. Ze werkte mee aan een groot aantal internationale researchprojecten en tentoonstellingen en heeft vele wetenschappelijke publicaties op haar naam staan. Eerder was Grebe coauteur van The Louvre – All The Paitings, dat alleen in het Engels is verschenen.

Actieprijs!

Tot 24 december 2014 is het boek van Uitgeverij Kok nog voor € 55,- te koop. Daarna € 69,99.

Lees ook: Het Vaticaan; feiten en mysteries

Sixtijnse-Kapel-Michelangelo-Rome-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button