LazioNieuwsRomeStedenVakantie

Oudste pretpark in Rome gaat weer open

Het oudste pretpark in Italië gaat weer open. Nadat het acht jaar was gesloten opende Luneur in Rome dit weekend haar deuren en dat is maar goed ook. De kleintjes mogen immers na alle kunst en cultuur wel eens lol hebben en bovendien is de wijk EUR waar het park zich bevindt ook voor papa en mama interessant. 

Het park richt zich op kinderen van 0-13 met traditionele attracties en heeft daardoor ook handige faciliteiten in huis zoals plekken waar het kind aan de borst kan en ruim sanitair om het kroost te verschonen. De directie heeft het park min of meer opnieuw uitgevonden vertelde directeur Filippo Chiusano de Italiaanse pers. Elk detail is onder de loep genomen en daarmee is het een vernieuwend project, volledig gericht op veiligheid en plezier, aldus de grote baas.

25 attracties

Het zeven hectare grote park was in 1953 eigenlijk als botanische tuin bedoeld tijdens een grote Landbouwbeurs in die tijd en ontpopte zich in de jaren 70, ’80 en ’90 tot populair uitje in de stad. Daarna kwam de klad er in en in 2008 besloot men tot een langdurige renovatie. Nu zijn er 25 attracties en er is nog steeds een tuin waar veel leerzaams georganiseerd wordt.

Er is een onder andere een kinderachtbaan, een reuzenrad, een vrijevaltoren en een doolhof. De entreeprijs bedraagt maar €2,50 per persoon. De attracties kosten daarna tussen €1,- en €3,- per keer dus je bepaald zelf hoe gek je het maakt.

pretpark-rome-reuzenrad2
Oudste pretpark in Rome gaat weer open

Meer pretparken in Italië

Oudste pretpark in Rome gaat weer open

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button