Geloof en kerk in ItaliëNieuws

Oudste non ter wereld: “Plezier is het geheim van een lang leven”

107 jaar werd ze donderdag, Alma Bellotti, ook wel bekend als Suor Candida. Ze is de oudste non ter wereld. Met plezier in het leven staan en dienstbaar zijn aan anderen. Dat is het geheim voor een lang leven, zo liet ze op haar verjaardag weten.  “God doet het allemaal, ik ben alleen Hem dank verschuldigd” aldus Bellotti.

Natuurlijk, de mensen om je heen dragen een hoop bij aan het plezier en geluksgevoel en natuurlijk een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dat gaf ze ook zeker toe. 

oudste non ter wereld portretZe werd 107 jaar geleden geboren in een eenvoudig gezin in Verona. Toen ze 27 trad ze toe tot de Orde van de Camillianen. Haar leven wijdde ze  vooral aan ziekenverzorging, maar ook met pastoraal- en missiewerk. Werk waarvoor de orde in 1582 werd gesticht door Camillus de Lellis. 

Alma Bellotti reisde door heel Italië en woont momenteel in de Toscaanse stad Lucca. Op donderdag volgde ze de mis in het gastenverblijf van het Vaticaan waar ook paus Franciscus woont. Ze wisselde een paar woorden met hem maar weigerde daarna antwoord te geven op de vraag welke van de negen pausen, die ze in haar lange leven heeft gezien het leukst vond. “De paus is de paus, hij is de plaatsvervanger van Christus en moet onvoorwaardelijk worden gevolgd”.

Meer over geloof en kerk in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button