Italiaanse auto'sNieuws

Steeds meer oude auto’s op de Italiaanse wegen.

Met de eigen auto naar Italië, een heerlijke ervaring. Maar ondanks onze praktische tips zou je na het lezen van het bericht dat Italiaanse chauffeurs de slechtste  van Europa zijn en na het zien van beelden van overvolle grote steden met gedeukte auto’s spontaan niet meer durven. En dan is er nu ook nog het nieuws dat  de Italianen bezuinigen op onderhoudsbeurten!

De Italiaanse politie hield onlangs een grote controle. Wat bleek; de auto’s op de Italiaanse weg worden gemiddeld steeds ouder en hebben vaak slechte of verkeerde banden. Tevens zien ze als gevolg van de crisis niet meer zo vaak een garage. Het aantal gevallen van achterstallig onderhoud is bijna verdubbeld, van 2,7 procent vorig jaar naar 4,62 procent dit jaar. Tot slot liet de controle zien dat steeds meer  automobilisten s’zomers nog op de winterbanden rijdt.

Gelukkig is het risico dat er door roestvorming spontaan een bumper door de lucht vliegt met het Italiaanse weer een stuk kleiner. De veel slechtere wegen zijn in vergelijking tot bij ons zijn wel een aanslag op schokbrekers en banden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button