FilmKunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuws

Oscarnominaties voor Pinocchio en Pausini

Matteo Garrone’s film Pinocchio heeft twee Oscar-nominaties ontvangen. Een voor de kostuums en de andere voor de make-up. Laura Pausini’s liedje Io sì kreeg er ook eentje. Dit nummer komt uit de film The Life Ahead, waarin Sophia Loren schittert. De zangeres won er een paar weken geleden ook al een Golden Globe mee. 25 april weten we of er ook echt een Oscar wordt uitgereikt.

De film Pinocchio kon je afgelopen zomer zien in de Nederlandse bioscopen. Matteo Garrone was schrijver, regisseur en producent tegelijk. Daarvoor baseerde hij zich op het klassieke boek uit 1883 van Carlo Collodi. De bekende acteur Roberto Benigni speelt Geppetto. Dat deed hij al eens eerder in een andere Pinocchio-film.

De film werd positief ontvangen door de kenners. Bij de Italiaanse Oscars, de David di Donatello Awards, won het in 2020 vijf prijzen, waaronder ook die voor beste kostuums en beste make-up.

De documentaire Notturno van Gianfranco Rosi over vluchtelingendrama’s in oorlogsgebieden, was ook ingezonden door de Italiaanse filmindustrie. Maar die haalde de nominaties niet.

De laatste keer dat een Italiaanse film een Oscar kreeg voor Beste Buitenlandse film was in 2014 voor La Grande Bellezza van regisseur Paolo Sorrentino.

Laura Pausini meest succesvolle Italiaanse artiest

De 46-jarige Laura Pausini is nu internationaal de meest succesvolle singer-songwriter van Italië. In Nederland kennen we haar ook wel, maar ze is al jaren ongekend populair in Zuid- en Latijns-Amerika.

Ze was in het verleden succesvol op het Sanremo Festival, verdiende talloze muziekprijzen waaronder de MTV Music Awards, ze won Latin Grammy Awards en kreeg nominaties voor de Emmy Awards. In 2006 kreeg ze als eerste Italiaanse vrouwelijke artiest een Grammy Award.

10 jaar geleden nam ze een videoclip op in Amsterdam. Met het nummer La Solitudine staat ze al jarenlang in de Top2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button