LezersverhalenLiguriëNieuwsRegio'sVakantie

Opnieuw topdrukte in de Cinque Terre

De afgelopen paasdagen was het opnieuw topdrukte in de Cinque Terre, het wereldberoemde kustgebied in Ligurië. De burgemeesters van de kleine plaatsjes maken zich grote zorgen om de veiligheid op de treinstations en in de havens en vragen om nieuwe wetgeving.

Als een donderslag bij heldere hemel waren ze er weer het afgelopen paasweekend. Massa’s mensen die allemaal de prachtige Cinque Terre willen zien. Die drommen leiden al jaren tot hoofdbrekens en onveilige situaties. Op de stations die soms in de smalle treintunnels liggen, stappen mensen tegelijk uit overvolle treinen en daar is te weinig ruimte. In de kleine haventjes meren vervolgens talrijke boten met toeristen aan, die ook allemaal op hetzelfde moment door de smalle straatjes willen struinen. Een paar jaar was het rustig vanwege de pandemie, maar nu is het weer alle hens aan dek in vooral Manarola, Vernazza, Monterosso en Corniglia. Op het station van het laatstgenoemde dorpje deed zich zelfs bijna een groot ongeluk voor.

Betere spreiding

Wandelfile op de Via dell’Amore

De burgemeesters willen maatregelen maar de huidige wetgeving geeft ze onvoldoende mogelijkheden. Ze vragen de politiek om iets te doen voordat er slachtoffers vallen. Het grootste probleem is vooral dat mensen tegelijkertijd komen. Daarom wil men in overleg met touroperators om te kijken hoe de stromen beter verdeeld kunnen worden. Nieuwe wetgeving moet ervoor zorgen dat burgemeester de poort daadwerkelijk kan sluiten als de stad vol is.

Opnieuw topdrukte in de Cinque Terre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button