Italiaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

Opnieuw Nederlands Limoncello-goud!

Vorig jaar won het Nederlandse DiGusti met haar Limoncello de hoofdprijs bij een internationale likeurencompetitie in Oostenrijk. Nu sleept het ook de gouden medailles weg bij een internationale wedstrijd in Spanje. De Catavinum World Wine & Spirits Competition 2021, gaf de Limoncello binnen de categorie ‘spirits’, de kwalificatie Great Gold. Dat is de hoogste onderscheiding. Ook de chocolimoncello Limoncioccolat kreeg dit eervolle predicaat.

Uiteraard keken we nog even naar andere Italiaanse prijswinnaars. Hou je van grappa probeer dan eens de Grappa Di Brunello Gran Riserva 5 Anni van Nannoni Grappe uit Toscane. Deze fles kreeg net als DiGusti een Great Gold onderscheiding. Een absolute topgrappa. De Grappa Cuore Di Brunello van hetzelfde wijnhuis Nannoni scoorde net een klasse lager met Gold. Gold was er ook voor hun Amaro Maremmamaro Amaro en de gin Gingillo Gin Rosa.

Aan de Catavinum World Wine & Spirits Competition mogen sterke dranken, likeuren en wijnen meedoen. Deze editie werden 3457 wijnen en gedistilleerde dranken geproefd en 1033 bekroond met een medaille en diploma. De inzendingen kwamen uit meer dan 20 landen.

Zelf je eigen Limoncello maken is niet zo moeilijk. Lees hier het recept!

Schillen met de hand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button