Nieuws

Opnieuw komt de oudste mens ter wereld uit Italië

Het record is deze week officieel geregistreerd door Guinness World Records, Emma Morano is met haar 116 jaar en 169 dagen de oudste nog levende mens ter wereld. Een record dat vaker naar Italië gaat.

In Italië is het goed oud worden en dat doen de meesten dan ook. In de afgelopen tien jaar is de gemiddelde levensduur in Italië gestegen met 2,4 jaar voor mannen en 1,7 jaar voor vrouwen. Mannen worden nu gemiddeld 79,4 jaar, vrouwen 84,5. Daarmee worden Italianen ouder dan Nederlanders (79,2 en 82,9 jaar) en behoren ze tot de langst levenden ter wereld. Regelmatig is een Italiaanse man of vrouw de oudste mens ter wereld en ook nu weer.

Emma Morano

Vroeg naar bed, iedere dag rauwe eieren eten, een borrel en single blijven; dat zijn de ingrediënten voor een lang leven aldus de 116-jarige Italiaanse uit Verbania. Ze is waarschijnlijk de enige die die drie eeuwen heeft meegemaakt. 29 november 1899 werd ze geboren, de gezondheid is nog naar behoren voor wat je van een 116-jarige mag verwachten en ze woont nog thuis.
Sinds ze als tiener het advies kreeg om rauwe eieren te eten voor haar bloedarmoede doet ze dat nog iedere dag. Maar ook gehakt en pasta behoren tot de dagelijkse kost.

Een aantal jaar geleden kwam de oudste vrouw ook al uit Italië alsmede de oudste man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button