Italiaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

Opnieuw prijs voor Hollandse limoncello

Onlangs vertelden we je het recept om Limoncello zelf te maken. Gewooon in de fles kopen kan natuurlijk ook. Dat lekkere Limoncello niet per se uit Italië hoeft te komen weten we al een tijdje. De Amsterdamse Fioritobroers kregen drie jaar terug internationale erkenning, met hun eigen Limoncello naar grootmoeders recept. Die erkenning werd deze week opnieuw bevestigd met een zilveren medaille van de International Wine & Spirit Competition in de categorie ‘limoncello’.

Leuk is dat Limoncello di Fiorito in Schiedam wordt gemaakt. Daar weten ze wel raad met gedistilleerd zoals uw weet. Als basis worden handgeschilde citroenen uit Siracusa (Sicilië) gebruikt. Fiorito is onder meer verkrijgbaar bij slijterijen en drankspeciaalzaken en bij de betere restaurants en bars.

www.fioritolimoncello.it

Limoncello Superiore

Sinds vorig jaar mag Fiorito het keurmerk Limoncello Superiore voeren. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet de limoncello gemaakt zijn met meer dan 300 gram biologische citroenen per liter. En die moeten handmatig worden geschild. Daarnaast moet het suikergehalte lager liggen dan 250 gram per liter en mag het alcoholpercentage tussen de 30 en 32 procent zijn.

Zelf Limoncello maken kan dus ook, zie hier een basisrecept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button