BasilicataFilmKunst, film, muziekNieuws

Opnames Ben Hur remake begonnen

Vandaag begonnen in de Zuid-Italiaanse stad Matera de opnames van de remake van de legendarische film Ben Hur uit 1959. 

Regisseur Timur Bekmambetov koos voor Matera vanwege de beroemde oude grotwoningen, de Sassi, in het historische centrum van de stad. In deze setting werd al vaker een kaskraker opgenomen. Een van de bekendste voorbeelden is The Passion of the Christ van Mel Gibson.

Matera moet het Jeruzalem van 2.000 jaar geleden voorstellen, de tijd van Jezus Christus. Dit zijn de scenes in het begin van de film. Toeristen probeerden vandaag een glimp op te vangen van de sterren Morgan Freeman (77 jaar!) en Jack Huston maar ook de Nederlandse acteur Marwan Kenzari speelt een vrij grote rol.

[divider][divider]

Veel inwoners van stad waren figurant. In november werden 1.000 mensen uitgekozen voor de rol van Romeinse soldaat. De opnames duren nog een maand, daarna wordt er verder gefilmd in de Cinecittà studio’s in Rome. Daar werd de oude film ook opgenomen.

Ben-Hur vertelt over de onmogelijke vriendschap tussen de Joodse prins Judah Ben-Hur en de Romeinse legerleider Messala. Basis voor het verhaal is de roman van schrijver Lewis Wallace die al vijf maal werd verfilmd. De bekendste versie stamt dus uit 1959, die ontving 11 Oscars.
Augustus 2016 gaat de nieuwe film in première.

Matera staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt in 2019 Culturele Hoofdstad van Europa.

sassi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button