CampaniëNapelsNieuwsRegio'sStedenVakantie

Opgelet! Nieuw rijverbod Amalfikust

De lokale overheid rond Napels heeft besloten om een aantal nieuwe verkeersmaatregelen voor de Amalfikust in te stellen. Zo mag je deze zomer alleen om de dag de weg op. Dit moet het grote aantal opstoppingen verminderen.

Iedereen die wel eens aan de fabelachtige Amalfikust is geweest weet dat je er nooit alleen bent. Het autoverkeer over de paar smalle wegen zorgt het hele jaar door voor lange files. Om de verkeersinfarcten tegen te gaan voert de overheid nu een aantal nieuwe maatregelen in die ook voor toeristen gelden. De regels zijn half juni 2022 ingegaan.

Met de auto naar de Amalfikust

Opgelet! Nieuwe verkeersmaatregelen Amalfikust

Ga je met de auto naar de Amalfikust dan moet je dus even goed opletten. De nieuwe regels gelden voor de mooiste weg, de 35 kilometer lange SS163 tussen Vietri sul Mare en Positano.

Het verbod geldt voor de SS163 van Vietri sul Mare naar Positano en vice versa

De regels:

  • Eindigt je kenteken op een oneven nummer, dan mag je op oneven dagen niet over de SS163. Voor kentekens die eindigen op even nummers is de weg op even dagen dicht. (en niet andersom zoals per abuis in een eerdere versie van dit bericht gemeld).
  • De regel geldt de hele maand augustus. In juni, juli en september 2022 geldt de regel alleen in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Auto’s met een caravan of aanhanger kunnen alleen tussen middernacht en 6.30 uur van de weg gebruik maken.
  • Het OV, taxi’s, hulpdiensten en bewoners zijn vrijgesteld.

Er is veel discussie geweest maar veel inwoners en ondernemers zijn blij met de maatregelen. Al hopen ze niet dat toeristen nu hun hotel niet op tijd kunnen bereiken. De handhaving is bij de politie op het bord gelegd en die heeft al genoeg te doen. De vraag is daarom hoe groot de pakkans is. Ook is niet duidelijk hoe hoog de boete bij een overtreding is.

Het advies is om de auto te laten staan en de veerboot vanaf Salerno te pakken naar de pittoreske stadjes.

Drukte beperken

De Amalfistreek is niet de enige plek waar drastische maatregelen worden ingevoerd om het aantal bezoekers te reguleren. Voor een dagje Venetië moet je vanaf 2023 een kaartje kopen en de dorpen in de Cinque Terre streek sluiten de slagboom ook regelmatig als de limiet in zicht komt.

Opgelet! Nieuwe verkeersmaatregelen Amalfikust

Meer tips voor de autorit naar en in Italië

Bekijk onze pagina met alle tips voor rijden naar en in Italië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button