Italiaanse kado's voor MoederdagItalië Evenement 2012Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Opera uit Spoleto, exclusief in Nederland

Sommige moeders hebben op 12 mei hun Moederdagkado al gehad want die worden meegenomen naar De Smaak van de Opera. Op zaterdag 12 mei, de tweede dag van het Italië Evenement, wordt aan de voet van Kasteel de Haar (Utrecht) namelijk een bijzondere operavoorstelling opgevoerd. Het Teatro Lirico Sperimentale uit Spoleto (Umbrië) brengt klassiekers van Italiaanse meesters ten gehore onder de titel ‘De Smaak van de Opera’.

Een uitvoering van Don Pasquale in het Teatro Caio Melisso

Tosca, La Traviata, Turandot en Il Barbiere di Siviglia zullen deze avond klinken, terwijl het publiek, bij de ondergaande zon, geniet van een heerlijk diner uit de keukens van La Galleria. Deze Italian Night at the Castle vormt een hoogtepunt tijdens het driedaags Italië Evenement en alweer de vierde editie uit een verworden traditie. Eerder haalde Maestro Events de beroemde Alessandro Safina naar Kasteel de Haar en ook pianist Ludovico Einaudi trad hier al eens op. Met het operagezelschap uit Spoleto kiest de organisatie voor meer traditie.

Strenge selectie

Al sinds 1947 geeft het Teatro Lirico Sperimentale ruimte aan nieuwe producties en aanstormend operatalent. De jonge zangers worden daarbij begeleid en ondersteund in hun ontwikkeling. Ze moeten eerst door een strenge selectie voordat ze worden toegelaten tot het ‘master programma’. Nadat ze in twee jaar alle kneepjes van het operavak hebben geleerd,

debuteren de jonge talenten tijdens het vooraanstaande operafestival in Spoleto. De optredens zijn belangrijk, want tussen het publiek zitten ook theaterdirecteuren en managers. Bovendien volgen er vaak internationale tournees.

Naar Nederland

Federica Carnevale zangeres Opera Spoleto

Exclusief voor de Italian Night at the Castle en het Italië Evenement komt het Teatro Lirico Sperimentale naar Nederland. Ze hopen dat steeds meer Nederlanders hierdoor in de ban raken van operamuziek en in september naar ‘hun’ Umbrië komen! Dan zullen tijdens het operafestival van Spoleto namelijk 22 concerten worden gegeven.

Diner

De operavoorstelling bij De Haar smaakt extra bijzonder door de samenwerking met ristorante La Galleria uit Scheveningen. Zij verzorgen het buffet, maar u kunt ook gebruik maken van een geserveerd diner aan tafel. Daarbij is het mogelijk dat u een tafel (rang 1) deelt met andere gasten. Maakt u gebruik van het buffet, dan kunt u kiezen uit de beschikbare vrije tafels. Er zijn twee soorten reserveringen mogelijk, verschillend in prijs:

Concert + Diner aan tafel (incl. toegang Italië Evenement) €79,-
Concert + Italiaans buffet (incl. toegang Italië Evenement) €65,-

Daniele Antonangli zanger opera spoleto

Het menu voor een zittend diner:

 • Antipasto ‘La Galleria’
 • Pasta fresca ‘Smaak van de Opera’
 • Arrosto di Manzo (met garnituur seizoengroenten)
 • Tiramisù Donizzetti
 • Caffè

Het menu voor een lopend buffet:

 • Lasagna al Forno
 • Quadroni al radicchio rosso con salsa, formaggio e pere
 • Penne al pesto
 • Patate al forno
 • Runderlende in een barolosaus
 • Kalfslende met rozemarijn op Toscaanse wijze
 • Insalata caprese con mozzarella di bufala
 • Spezzatino di manzo
 • Diverse salades
Sofio Mitropoulos zangeres opera spoleto

Dranken

Drankjes worden ter plaatse afgerekend. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een drankarrangement; drie glazen wijn en onbeperkt mineraalwater à €15,- (te voldoen ter plaatse).

Reserveren

Wilt u deze bijzondere Italian Night at the Castle niet missen en genieten van ‘De Smaak van de Opera’, dan kunt u nog slechts enkele kaarten bestellen via de voorverkoop op de website van het Italië Evenement. Hier vindt u ook meer informatie over de dinermogelijkheden en arrangementen.

Italian Night at the Castle

Zaterdag 12 mei 2012
Aanvang: 18:30 uur (voorprogramma)
Concert: 20:15 – 22:00 uur
www.italieevenement.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button