Kunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Opera met Raffaella Carrà in de hoofdrol

In Bergamo gaat in september een opera in première die helemaal in het teken staat van Raffaella Carrà, het Italiaanse pop-icoon dat in 2021 overleed. Het is een van de speciale voorstellingen tijdens het jaar dat Bergamo en Brescia culturele hoofdstad van Italië zijn.

De opera met de titel ‘Raffa in the Sky’, kan je zien in het Donizetti-theater in Bergamo. Sergio Japino, de regisseur en choreograaf die vele jaren met Carrà werkte, was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de show. Volgens hem zou Raffaella enorm gevleid zijn als ze het nog had mogen meemaken.

Dit jaar heb je alle reden om de Noord-Italiaanse steden Bergamo en Brescia te bezoeken. Op cultureel gebied zijn er veel extra’s activiteiten.

Carrà op euromunt

Raffaella Carrà ontviel ons op 78-jarige leeftijd maar ze was nog altijd ongekend populair in Italië én in Spanje, dankzij haar filmrollen en presentatiewerk op TV. Staatsomroep RAI vernoemde een studio naar haar. In het centrum van Madrid werd vorig jaar het Plaza Raffaella Carrà onthuld. In Spanje was ze ook een geliefd presentatrice en net als elders een icoon voor de Lhbtiq-gemeenschap. Dit jaar verschijnt haar afbeelding op een Italiaanse euromunt. Een cara collectorsitem beloofd dat te worden…

A far l’Amore comincia tu!

A ha a ha, A far l’Amore comincia tu! Gegarandeerd dat je deze monsterhit van Raffaella Carrà uit 1977 kent, al was het via de succesvolle remix van Bob Sinclar uit 2011 of misschien wel via de cover van cabaretier Richard Groenendijk. Zijn alter ego Jopie Parlevliet, stak twee jaar terug de draak met de mondkapjes met de single ‘Tebbie nou op je muil’. Die was gebaseerd op Raffaella’s klassieker.

Operafan?

Het operafestival in Macerata

Bezoek een keer een van de prachtige operafestivals die meestal in de zomer worden georganiseerd. Dit is ons lijstje met de belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button