FilmKunst, film, muziekLazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Openlucht bioscoop Rome keert terug

Na het succes van vorige jaren kan je ook deze zomer weer naar de openluchtbioscoop in Rome. Tot en met 31 juli zijn er gratis films te zien tijdens het Cinema in Piazza-festival. Samen naar de bios op het plein onder de Romeinse sterrenhemel. Romantisch!

De voorstellingen beginnen altijd om 21.15 uur en ze worden op drie pleinen getoond. Ten eerste in de gezellige uitgaanswijk Trastevere op het Piazza San Cosimato maar ook in het Parco di Monte Ciocci (Valle Aurelia, vlakbij het Vaticaan). Tot slot worden kan je ook naar de film vertoon in het Parco della Cervelletta (metrostation Tor Sapienza), maar dat is een flink stuk buiten het centrum.

Reserveren is niet nodig, je mag een kussen of stoel meenemen! Behalve op maandag en dinsdag zijn er iedere avond films te zien. Meestal zijn die in de originele taal met Italiaanse ondertitels. Handig voor je taalniveau!

Naast veel Italiaanse films staan er kaskrakers uit het verleden op het programma zoals Jurassic Park, Madagascar en Shrek.

Openlucht bioscoop Rome keert terug

Special guests

Il Cinema in Piazza kent ook dit jaar weer een aantal internationale VIP’s waaronder regisseur Wes Anderson, scenarioschrijver David Mamet, de Oscarwinnende Poolse regisseur Paweł Pawlikowski en Franse actrice Fanny Ardant.
Pietro Castellitto en Carlo Verdone zijn sterren van de Italiaanse cinema die je om een handtekening kunt vragen.

Alfred Hitchcock

Openlucht bioscoop Rome keert terug

Tot slot is het eerbetoon aan Alfred Hitchcock het vermelden nog even waard. Er zijn een aantal klassiekers van hem te zien zoals Psycho uit 1960.

Via deze site het hele programma: ilcinemainpiazza.it.

Filmpje kijken, hapje eten

Al veel langer worden er in de zomer films vertoont onder de Romeinse sterrenhemel. Op het eiland in de Tiber is al voor de 28 keer het zomerfilmfestival Isola del Cinema. Dit duurt tot begin september en ook hier kan je bijna iedere dag films zien. Dit festival is wat breder opgezet dan het eerder genoemde. Er zijn ontmoetingen, workshops, masterclasses en debatten met belangrijke figuren uit de filmwereld.

Gekoppeld aan Isola del Cinema is ook nu weer het ‘Made in Italy’ smaakfestival met lokale hapjes en sapjes, mmm! Het eiland is verbonden door de Ponte Cestio en de Ponte Fabricio.

Voor de films van Isola del Cinema moet je wel reserveren en kaartjes kopen via deze link.

Tip voor tortelduiven

Bezoek voor de film eerst nog even een van de 10 meest romantische plekken in Rome!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button