NieuwsVakantie

Open monumentendag Italië op 14 en 15 oktober

14-15 oktober openen meer dan 700 Italiaanse monumenten hun deuren die normaal gesproken gesloten zijn. Ze zijn ook nog eens gratis toegankelijk. De Giornate FAI d’Autunno is een soort Open Monumentendag in Italië. Een unieke kans om bijzondere gebouwen maar ook parken en landgoederen te ontdekken.

De vereniging Fondo Ambiente Italiano (FAI), organiseert dat 700 paleizen, villa’s, kastelen, kerken, tuinen, theaters en bibliotheken in 350 dorpen je hartelijk welkom heten. De meeste zijn normaal gesproken gesloten of alleen beperkt toegankelijk publiek.

Alle locaties

Open monumentendag Italië op 14 en 15 oktober

Bekijk alle locaties op de site www.giornatefai.it. Voer de naam in van de plaats waar je zit of kijk op de interactieve kaart of er iets leuks is in de buurt. Op deze site staat ook van hoe laat tot hoe laat ze precies open zijn. Je kunt er gewoon heen en het kost niets. Een vrijwillige bijdrage wordt echter wel gewaardeerd. Deze dag wordt al sinds 1993 georganiseerd.

Open in Rome

Mocht je deze herfstvakantie in Rome zijn dan kan je bijvoorbeeld een rondleiding krijgen door het Oratorio dei Filippini, in de 17e eeuw gebouwd door de Borromini en het weldadig versierde interieur van het Consiglio di Stato in het Palazzo Spada.

Even buiten Rome kan je een keer in het park van Villa Gregoriana in Tivoli kijken (foto boven), het Palazzo Rospigliosi (met speelgoedmuseum!) in Zagarolo of het het Castello di S. Giorgio in Maccarese aan de kust, net ten noorden van luchthaven Fiumicino.

Open monumentendag Italië op 14 en 15 oktober

Open monumentendag Italië op 14 en 15 oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button