DelicatessenwinkelsNieuwsSmaken

Open huis bij het lekkerste Italiaanse winkeltje van Bussum

De Kapelstraat in Bussum, de Strada dalla Cappella, was al een tijdje het domein voor fijnproevers. Bij Allegria kon je lekker Italiaans eten en de winkel van Gerard en Yvette, Ancorra Piu, was het bedevaartsoord voor de lekkerste Italiaanse delicatessen en kado’s.

Sinds begin dit jaar zitten de winkel en het restaurant onder één dak, op de Kapelstraat 11. Tot en met 1 maart is het open huis met diverse proeverijen, demonstraties en vele aanbiedingen!
De openingstijden zijn ongewijzigd: van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 23.00 uur.

Delicatessen en kado's
Delicatessen en kado’s

Honkvast op de Kapelstraat

Als je toch een keer de zege wilt krijgen is de Kapelstraat misschien geen slechte keuze. Gerard van Dulmen vestigde er in 1992 al zijn eethuis en begin van deze eeuw een delicatessenwinkel. Diverse panden in dezelfde straat volgden, Italië zat ook in Bussum in de lift. In november 2012 kwam er op nr. 25 nog een tweede winkel bij boordevol met Italiaanse cadeaus, souvenirs en gadgets.
Nu zijn beide winkels en het  restaurant samengevoegd op één locatie aan Kapelstraat nr. 11. Het restaurant biedt nu plek aan 40 gasten, aan de achterzijde komt een patio/terras met 25 zitplaatsen en er is een slijterij (volledig Italiaans) bijgekomen.

Winkel

In de winkel verkoopt Allegria (h)eerlijke Italiaanse producten, waaronder (verse) pasta’s, pastasauzen, olijfolie’s, balsamico’s tot 40 jaar oud, kazen, vleeswaren, antipasti, koffiebonen, risotto’s, Italiaanse zoetwaren (bonbons, cantucci, torrone, brutti e buoni), Italiaans ijs, truffelproducten, wijnen … te veel om op te noemen.

Het open huis duurt nog tot en met 1 maart. Snel naar de Strada dalla Cappella in Bussum want ook hier is een exemplaar van onze gedrukte krant te halen!

www.allegriabussum.nl

Update: De winkel is gesloten

allegriabussum opening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button