MilaanNieuwsPisaRomeStedenToscaneVakantieVenetië

Stedentrip met kids. Kinderattracties in de Italiaanse stad

Wat is er voor kinderen te doen in de Italiaanse stad?! We begrijpen namelijk dat ze niet altijd staan te springen om uitvoerig de bekende musea te bestuderen. Il Giornale biedt een gids voor kids en twee belangrijke spelregels vooraf: zorg dat er altijd een ijssalon in de buurt is en dat je tickets online koopt. Dat scheelt hier en daar een flinke wachtrij.
Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad

Tips voor Rome met de kids

Kinderattracties in de Italiaanse stad Gladiatorschool Rome
Diploma behaald op de Gladiatorschool

De oude stad Rome doet wellicht vrezen voor een geschiedenisles extra vaganza, maar geschiedenis kan héél spannend zijn! Het Colosseum was vroeger bijvoorbeeld het strijdtoneel van gladiatoren. Duizenden mensen zaten er op de tribune. Dat verleden spreekt zonder twijfel tot de verbeelding, temeer na een bezoek aan de gladiatorenschool in de stad.

Website: www.scuolagladiatoriroma.it

Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad

Het grote voordeel van Rome is dat de stad relatief klein is. Veel toeristische hoogtepunten zijn in het centrum te vinden, dus goed te bewandelen door de kleintjes. In dat centrum moet de fontein van Trevi uiteraard gezien worden. Het gooien van een muntje (over de juiste schouder!) en het kopen van een ijsje zijn hier verplichte kost.

Straatartiesten op het Piazza Navona in Rome

Even verderop vind je Piazza Navona; leuk om even bij de tekenaars en schilders te kijken. Of om even zelf te poseren. En wat te denken van la Bocca della Verità? Deze ‘mond van de waarheid’ was misschien wel de allereerste leugendetector ter wereld. Probeer het zelf: als je je hand in zijn mond stopt en je liegt, dan valt ‘ie er af. Brrr.

Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad
Linke soep bij La Bocca Verita!
Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad, Technotown Rome
Technotown

Vergeet de geschiedenis, tijd voor moderne technieken! Technotown en Explora bieden kindervermaak bij uitstek. Technotown gaat over nieuwe technologieën, met onder meer een opblaasbaar planetarium en 3D-avonturen waarbij je foto’s maakt. Explora biedt maar liefst 8000 vierkante meter vol spelletjes en educatieve ruimtes. Hier spelen de kinderen met natuur en techniek en kunnen ze workshops volgen. Het gebouw van Technotown ligt in het park van Villa Torlonia.

Het oudste pretpark in Italië

Kinderattracties in de Italiaanse stad Reuzenrat Rome

Tot slot vinden we klassieke attracties voor kinderen van 0-13 in Luneur, het oudste pretpark in Italië. Het park in Rome opende vorig jaar na een acht jaar durende renovatie. De wijk EUR waar het park zich bevindt is ook voor papa en mama interessant. De entreeprijs bedraagt maar € 2,50 per persoon. De attracties kosten daarna tussen € 1,- en € 3,- per keer, goed voor de Hollandse portemonnee dus!

Website: www.luneurpark.it

Kinderfiets huren in Milaan

Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad Milaan kinderfiets huren

In Milaan zijn nu ook deelfietsen voor kinderen beschikbaar. Bimbi op de Bici! Meer informatie op www.bikemi.com

Tips voor Venetië met de kinderen

Duiven voeren op het San Marco plein

Water, bootjes, duiven; In Venetië kijken de kinderen hun ogen uit. Deze pluspunten kunnen ook minpunten zijn, want een buggy is hier niet praktisch en de waterwegen zijn niet afgezet met hekjes. Opgepast dus!

Duiven voeren op het San Marcoplein, dat moet je gedaan hebben. Het is de favoriete vakantiefoto van velen. Een zakje voer is wel prijzig, dus delen is misschien handig.

Glas blazen in Murano, leuk voor de kinderen

En natuurlijk moet er ook gevaren worden. Pak de Vaporetto naar bijvoorbeeld het strand of de eilandjes Murano (glasblazers) en Burano, waar het iets rustiger is dan in de binnenstad.

Venetië is ook de stad van theater. Aan maskers geen gebrek en een bezoek aan het Paleis van de Doge en een werkplaats waar de Venetiaanse maskers worden gemaakt, is dan ook een boeiende ervaring, ook voor de kinderen.

Guggenheim Venetië

Het Peggy Guggenheim Museum is een mooi museum waar surrealistische kunstwerken te vinden zijn. Als dat de kinderen niet boeit, dan vermaken ze zich prima in de beeldentuin bij het museum.
Website: www.guggenheim-venice.it

Tips voor Florence met de kinderen

Ook de steden in Toscane hebben jong en oud veel te bieden. De kunst is om daarin een balans te vinden. In Florence vormen de Ponte Vecchio, de kathedraal en museum Uffizi een must-do, maar de stad heeft ook een paar leuke musea voor kinderen.

Het Palazzo Vecchio Museum organiseert bijvoorbeeld speciale rondleidingen voor kinderen

Il Museo dei Ragazzi, in het Palazzo Vecchio, organiseert bijvoorbeeld speciale rondleidingen voor kinderen, waarbij de gidsen zijn gekleed in Renaissance kostuums. Ze mogen ook meespelen in een toneelstuk.

In het Leonardo Da Vinci Museum zijn diverse houten, bewegende modellen te zien van Leonardo’s uitvindingen en je mag ze soms ook aanraken of uitproberen!

Website: www.museoragazzi.it

Tips voor Lucca en Siena met de kinderen

Je kan een fiets huren in Lucca en dan een rondje stadsmuur doen met het gezin

Lucca is een stad waar veel minder toeristen komen, maar echt rustig is het daar in de zomer ook niet. Voordeel is wel dat de binnenstad vrijwel autovrij is. Wandel over de stadsmuren of huur een fiets.

Sienna leent zich voor sprookjesverhalen. Hier hangt een inspirerende middeleeuwse sfeer, die bij de kinderen wellicht tot de verbeelding spreekt. Ze kunnen hier dwalen door de nauwe straatjes. Hoogtepunt van de zomer is de Palio (paardenrace) op het Piazza del Campo, maar of kinderen in deze mensenmassa heel blij worden.

De Palio in Siena

Tips voor Toscane met de kinderen

Pisa Kinderattracties in de Italiaanse stad
De foto der foto’s!

Over hoogtepunt gesproken: Pisa. Dat wordt natuurlijk klimmen. Of zo’n leuke foto maken op het plein, waarbij het net lijkt alsof…

Klimmen kan ook in het middeleeuwse San Gimignano. Ooit stonden hier 72 torens, maar daar zijn er nu nog 14 van over. Vanuit Museo Civico kun je de hoogste van de nog bewaard gebleven torens beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht.

Website www.sangimignanomusei.it

Gouden tip voor een stadsbezoek, de radiografische auto!

En tot slot dus, zorg altijd voor een Gelateria in de buurt!

Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad. IJs altijd top!

Nog meer over het gezin in Italië en op vakantie met je kids

Op onze site lees je nog veel meer artikelen over een vakantie naar Italië met de kinderen maar ook hoe de Italianen zelf met hun kroost omgaan.

Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad

Stedentrip met kids Kinderattracties in de Italiaanse stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button