Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Kunst & CultuurNieuwsSmakenVakantie

Op de culturele tour in Trentino

De wonderlijke natuurschoon van Trentino  is een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars en musici. Er zijn dan ook volop musea, archeologische vindplaatsen en imposante kastelen en forten te vinden in deze regio.

Trento, de hoofdstad van Trentino, is de ontmoetingsplaats tussen de Midden-Europese en Italiaanse cultuur. Het is een ware kunststad met vele karakteristieken uit de Renaissance. Belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Dom, de met Fresco’s beschilderde huizen en de kerken van het Concilie. Andere plaatsjes die zeker een bezoek waard zijn, zijn Riva del Garda en Canazei. Je kunt hier heerlijk winkelen of slenteren over een markt met verse groenten, kazen en salami’s. Smullen maar!

 

scorcio  di piazza del Duomo, fontana del Nettuno e Casa Rella a Trento, Trentino
Het Piazza del Duomo in Trento. Foto: Trentino Marketing – Carlo Baroni

Indrukwekkende kastelen en forten

Ook buiten de gezellige dorpjes en bruisende steden vol cultuur en historie is er genoeg te ontdekken in de regio. In het groene landschap van Trentino , staat een groot aantal kastelen, forten en burchten. Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis achter de grote deuren? Bezoek dan een van deze imposante bouwwerken. Castel Beseno in het hart van Vallgarina is een groots Middeleeuws fort en laat je die tijden herleven met haar ridderlijke liefdes, veldslagen en ketterijen. Gedurende de zomermaanden is dit fort elke dinsdag tot en met zondag geopend voor bezoek. In de omgeving Valle del Sarca, ten noorden van het Gardameer, staan verschillende prachtige kastelen uit het renaissance tijdperk zoals Castel Toblino en Castello di Stenico. Bijzonder is het Castello di Pergine, wat hoor boven de Romeinse route Via Claudia Augusta, die destijds door militairen ter verdediging werd aangelegd, uittorent. Vandaag de dag is dit kasteel tevens een hotel en restaurant, dus je kunt er zelfs de nacht doorbrengen.

Foto: Trentino Marketing - Paolo Degiampietro
Foto: Trentino Marketing – Paolo Degiampietro

Muziek en musea

In Trentino tref je cultuur in allerlei vormen en maten. Een boeiende ervaring is het jaarlijkse evenement “Sounds of the Dolomites” een muzikaal festival op grote hoogte waarbij muzikanten van over de hele wereld muziek ten gehore brengen.  Bergliefhebbers, inwoners en toeristen komen tijdens dit evenement samen om van de muziek te genieten en de zonsopgang te bewonderen. Naast dit muzikale evenement is er ook genoeg te ontdekken op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. Bezoek het monumentale MART museum in Rovereto en maak onder andere kennis met het werk van Morandi, de Chirico, Picasso en Kandinsky.

Foto: Trentino Marketing - Daniele Lira
Foto: Trentino Marketing – Daniele Lira

De smaken van Trentino

Een culturele dag sluit je af met een traditioneel gerecht en een goed glas lokale wijn. Trentino  kent zowel over een Mediterraan als Alpen klimaat en dit heeft verschillende gerechten voortgebracht. Genoeg keuze dus! Een echte lokale maaltijd kan bestaan uit olijven van Garda Trentino, kaas van een bergboerderij en traditionele apfelstrudel uit de Alpen. Maar de maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder een glas lokale wijn. Ook bij de wijnen is de invloed van de verschillende klimaten merkbaar. Probeer eens de bekende bruisende wijn Trentodoc Spumante of proef Teroldego of Marzemino.

Foto: Trentino Marketing - Ronny Kiaulehn
Foto: Trentino Marketing – Ronny Kiaulehn

Wil je nog meer te weten komen over het prachtige Trentino? Kijk dan op de website of bekijk de aanbiedingen en boek direct online 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button