FilmMuziek

Ook uitgesteld concert Ennio Morricone gaat niet door

De legendarische componist Ennio Morricone zou aanvankelijk op 12 april met volledig symfonie orkest een concert geven in de Ziggo Dome in Amsterdam. De 85-jarige grootmeester moest echter met spoed een herniaoperatie ondergaan. Daardoor werd het concert uitgesteld tot 26 juni.

Vandaag maakte het management bekend dat voorlopig alle concerten worden afgelast. Dirigeren en reizen zijn simpelweg onmogelijk, aldus het management. Nieuwe data zijn hierdoor nog niet bekend.

Ennio Morricone, de meest productieve componist in de geschiedenis van de filmmuziek zal zijn grootste en bekendste werken uit zijn meer dan 50 jarige carrière uitvoeren, samen met 75 koppig koor en een volledig symfonie orkest. Morricone heeft voor meer dan 500 films muziek gecomponeerd, waaronder voor welbekende klassieke westerns als “For a Few Dollars More” en “The Good, The Bad and The Ugly”, evenals voor iconische films als “The Untouchables”, “The Mission”, “Cinema Paradiso” en meer recent Quentin Tarantino’s “Kill Bill” en “Django Unchained”.

UPDATE 20 november 2014
Het concert is ondertussen voor de derde keer verplaatst. Ook het concert van 17 december gaat niet door. De nieuwe datum is 1 februari 2015. Dat is dan ook meteen het eerste concert van zijn Europese tournee. Morricone maakte speciaal onderstaande videoboodschap voor teleurgestelde fans.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button