Italiaanse auto'sNieuws

Ook politie Dubai patrouilleert in Lamborghini

Goed voorbeeld doet goed volgen. Na de Italiaanse politie rijden de collega’s uit Dubai nu ook in een Lamborghini! Niet dat u nou bij iedere alcoholcontrole in het islamitische land dit Italiaanse renpaard van € 420.000 en 700 pk ziet opduiken. De sjeiks schaften er slechts eentje aan. “Om ons imago van luxe en welvaart te versterken”, vertelden ze er bij. Dat maakt ons meteen nieuwsgierig met welke auto zou de Nederlandse politie zich imagotechnisch zou willen associëren.

Lamborghini deed Italiaanse politie sportwagen kado

Dubai schafte in dit jubileumjaar van het merk Lamborghini (50 jaar, zie artikel) het type Aventador aan en betaalde die netjes zelf. Het merk deed bijna 10 jaar geleden het type Gallardo kado aan de politie in de Italiaanse regio Lazio. De sportwagens werden gebruikt om snelheidsduivels tegen te houden maar ook voor dringend medisch transport.

Eind 2009 ging het echter mis en reed een ongelukkige diender een exemplaar in de prak, zie foto onder. Overigens kreeg de Italiaanse politie ook al eens een Lotus Evora S kado voor de 150e verjaardag van de staat Italië (lees meer)

italie politie lamborghini
Ongeluk politie Italie Lamborghini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button