Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Ook Italië stuurt excentrieke dame naar het songfestival

De laatste jaren geldt voor het Songfestival; hoe gekker, hoe beter. Nederland stuurt de Indiaan Joan Franka met het liedje You And Me naar het Eurovisie Songfestival dat deze week in Azerbeidzjan wordt gehouden. Ook Italië stuurt een excentrieke dame, Nina Zilli. De zangeres nam deel in de A-categorie van het songfestival van San Remo en haalde daarin de finale (niet de superfinale). Tijdens Sanremo zong ze het nummer Per Sempre.

Inmiddels is bekend geworden dat dat niet de inzending wordt voor het Songfestival. De RAI heeft samen met Nina’s platenfirma Universal besloten om te kiezen voor het up-tempo nummer ‘L’amore e femmina (Out Of Love)’. Het nummer wordt deels in het Italiaans, deels Engels gezongen is voor ons een grote favoriet. Beluister het nummer onderaan dit artikel.

Nina Zilli begon al op haar dertiende met optreden en werd beïnvloed door punk en rockmuziek
Nina Zilli begon al op haar dertiende met optreden en werd beïnvloed door punk en rockmuziek

De 32-jarige Zilli, haar echte naam is Maria Chiara Fraschetta, koos haar artiestennaam door de voornaam van haar favoriete zangeres, Nina Simone, met de achternaam van haar moeder te combineren. In 2009 scoorde ze de hit 50mila samen met Giuliano Palma, met wie onze eigen Caro Emerald ook al succes had in Italië.

Vorig jaar miste Italië de overwinning nipt en werd Raphael Gualazzi tweede. Italië hoeft niet zoals de meeste andere landen eerst nog in de halve finale  op te treden. Samen met Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is het rechtstreeks geplaatst omdat deze landen de  vijf grootste geldschieters van het Eurovisiesongfestival zijn.
Joan Franka moet namens Nederland op 24 mei aantreden in de halve finale maar het Italiaanse publiek mag helaas alleen in de eerste halve finale op 22 mei meestemmen. Aangezien mooie Hollandse meisjes populair zijn in Italië kan dat namelijk zo maar een finaleplaats schelen…

Bekijk het liedje van Nina Zilli tijdens het San Remo festival 2012 (lees meer) De veelbesproken jurk van Het Tsjechische model Ivana Mrazova is nog in dit bericht te bekijken. 

Bekijk hier de video van het nummer ‘L’amore e femmina (Out Of Love)’ waarmee Zilli zaterdag 26 mei een gooi doet naar de winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button