NieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Verbod Selfiestick colosseum

De museumdirecteuren zijn er helemaal klaar mee. De selfiestick mag je voortaan lekker buiten laten want dat ding kan alleen maar schade aanrichten. Na onder andere het Uffizi in Florence doet ook het Colosseum ze nu in de ban en dus komt er een verbod op de selfiestick in het Colosseum.

Het is iedere keer weer een verrassing wat er nu weer hip en hot is in straatverkopersland. Toen we een paar weken geleden in Rome waren was dat al snel duidelijk, de selfiestick. Zit je lekker in het zonnetje op het Piazza Navona of op de Spaanse trappen dan wordt je zo’n beetje om de minuut aangesproken of je toch alsjeblieft zo’n mooie uitschuifbare roede wilt kopen. En ze zijn zo handig man. Met het stekkertje plug je hem in de iPhone en dan is het kiekje met een druk op het knopje in het handvat zo gepiept. “Only sirty euro my friend!”

De gemiddelde toerist is tegenwoordig meer met zichzelf en het scherm bezig dan met zijn fraaie omgeving. Tel daar de selfiestick bij op en je hebt het recept voor problemen zodra een eeuwenoud monument in de buurt komt.

Gevaarlijk

Extreem gevaarlijk noemde Colosseum directrice Rosella Rea de dingen. “Als ze helemaal zijn uitgeschoven vormen ze samen met de armlengte bijna de helft van de breedte van onze gangen”, aldus Rea. Schade aan het monument kan ze al helemaal niet gebruiken nu het net wordt gerenoveerd.

Verbod Selfiestick colosseum

Gek van toeristen

Italianen hebben vaker te stellen met onvoorzichtige en respectloze toeristen. En dan hebben we het nog niet over voetbalsupporters. Het verbod op de selfiestok volgde op de arrestatie van twee Amerikaanse dames die met een munt hun initialen in de muren van het Colosseum wilde kerven. Eerder schreven we op deze site over de toerist die na een ‘high five’ een vinger brak van een uniek beeld en over een Deen die ook graag zijn naam in de toren van Pisa wilde zetten. Boetes kunnen afhankelijk van de ernst oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Net als in Italië zijn de sticks nu in veel grote musea wereldwijd verboden.

Verbod Selfiestick colosseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button