NieuwsPiemonteVakantie

Ontdek de heerlijke herfst in Piemonte

Italië is natuurlijk het hele jaar de moeite van een bezoek meer dan waard, maar wat ons fijnproevers betreft hebben we een lichte voorkeur voor het najaar. Ga maar na; de grootste toeristengolf is voorbij, het weer is nog lekker warm maar aangenaam, er zijn tal van festiviteiten, smakelijke oogsten worden binnengehaald en, last but not least, de prijzen voor onderdak zijn een stuk lager.

Piemonte is bijvoorbeeld een regio die gezegend is met een aantal van de mooiste culinaire heerlijkheden in Italië. De wijnen uit Piemonte , waarvan de beroemdste de Barolo en Barbaresco zijn, behoren tot de beste van Italië en zelfs van de wereld. En wat te denken van de vermaarde witte truffel die overal geproefd kan worden.
Lees ook eens ons verhaal over een reis naar de Lange streek in Piemonte.

Spektakel: De Palio in Asti
Spektakel: De Palio in Asti

Culturele festivals in Piemonte

Naast al deze culinaire heerlijkheden valt er ook cultureel van alles te beleven in Piemonte dit najaar. In Asti vindt dan de Palio plaats, een van oorsprong middeleeuws toernooi, waarbij men nog steeds in de klederdracht van toen ten strijde trekt. Een waar spektakel!
Dit jaar vindt ook het vermaarde twee-jaarlijkse Cheese-festival in Bra plaats, georganiseerd door Slow Food, met prachtige streekkazen van over de hele wereld.

Nieuw! Met Transavia naar Turijn

Zelf een tripje regelen kan natuurlijk ook. Transavia start vanaf oktober 2013 met een vlucht van Amsterdam rechtstreeks naar Turijn. De vluchten worden uitgevoerd op maandag, donderdag, vrijdag en zondag. Andere low-cost maatschappijen die op Turijn vliegen zijn Ryanair vanaf Charlerois en Brussels Airlines vanaf Brussel.

Autoslaaptrein

Geen zin om zelf te rijden? De Autoslaaptrein rijdt in de zomerperiode naar Alessandria in Piemonte.(update 2015, de autoslaaptrein rijdt alleen nog maar vanuit Duitsland).

Tip: Golfen in Piemonte

Piemonte is een van de meest interessante regio’s voor golfers in Italië. De regio heeft meer dan 40 golfbanen waaronder een aantal echte juweeltjes. De 18 holes van Le Betulle di Biella bijvoorbeeld, gelegen in een uitzonderlijk landschap. Of de historische Circolo Golf Torino en de Bogogno en Castelconturbia di Novara.

Lees ook

Najaar in Campanië, reizen door de tomatenvelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button