OlijfolieSmaken

Olijfolie verlaagt risico darmkanker

Olijfolie is supergezond, dat staat als een paal boven water. Verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat het de risico’s op kanker verlaagd. Nieuw onderzoek in Italië toont dat opnieuw aan. Het onderzoek liet zien dat olijfolie de kans op darmkanker sterk reduceert.

De studie werd uitgevoerd door de Biomedische Universiteit van Rome en de Universiteit van Teramo in samenwerking met de universiteit van Camerino en het Karolinska Instituut in Stockholm.
Olijfolie voorkomt dat schade aan cellen uiteindelijk leidt tot kanker. De conclusie is daarom dat een passend dieet kan helpen tegen kanker, maar ook andere veel voorkomende aandoeningen, zoals neurologische aandoeningen, obesitas en diabetes.

Minder kanker in Zuid Europa

Kanker komt in Zuid-Europese landen minder voor en volgens veel onderzoekers heeft dat met het gebruik van olijfolie te maken. Noord-Europese mannen hebben bijvoorbeeld al meer beschadigde cellen dan de Zuid-Europeanen. Vooral borst-, darm- en prostaatkanker komen in het Middellandse Zeegebied aanmerkelijk minder voor.

Nog vaker de olijfolie op tafel en door de gerechten dus want dat is niet alleen gezond, het is vooral lekker!

Lees al onze artikelen over gezonde olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button