algemeenItaliaanse dranken en likeurenItaliaanse kerstkado'sSmakenZaken

Olijflikeur van Berloni uit De Marken. Zonder olijven!

Bio, origineel, amberkleurig, kruidig met een vleugje amandel….Dat is hoe deze biologische olijflikeur uit De Marken het best omschreven kan worden. Een likeur, die niet gemakkelijk vergeleken kan worden met de normaal veel zoetere soortgenoten.

De likeur genaamd Liquor d’ulivi wordt gemaakt door Giuliano Berloni in de heuvels van Serrungarina (Pesaro e Urbino). Berloni heeft de olijflikeur nieuw leven ingeblazen. Hij deed historisch onderzoek en maakt de likeur nu volgens geheim recept. De grootste Italiaanse dichter Dante Alighieri roemde de likeur al in zijn beroemde boek La Divina Commedia.

Olijflikeur zonder olijven

Er komen geen olijven aan te pas komen om deze likeur te maken. De likeur wordt getrokken uit een mengsel van olijfbladeren, takjes, blaadjes en stukjes schors van de olijfboom. Aan het geheel worden natuurlijke suikers en aroma’s toegevoegd. Het gehele proces duurt enkele maanden. Het resultaat is een amberkleurige olijflikeur met een licht zoete amandel smaak met tonen van kruiden en citroen en een licht bittere nasmaak.

[divider][divider]

De likeur kan gedronken worden als aperitief of digestief, koud met ijsblokjes of op kamertemperatuur, eventueel met een partje citroen. De likeur past uitstekend bij een espresso, op ijs of met aardbeien. Een feestelijk Italiaans aperitief maak je door 1/3 likeur en 2/3 Prosecco in een champagneglas schenken. Salute!

De likeur wordt in Nederland in de betere restaurants geschonken. Bij La Piada is deze bijzondere Italiaanse drank ook te koop. www.lapiada.nl

Bekijk ook de site van Giuliano Berloni www.liquordulivi.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button