Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Nunzio Daluiso maakt Lekkerste Lunchroombroodje in Heerenveen

Italiaan Nunzio Daluiso van lunchroom Ferron heeft de verkiezing ‘Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’ gewonnen. Zijn broodje Avocado Nomadenkaas, werd door de jury unaniem als beste beoordeeld.

Nunzio Daluiso was apetrots toen hij de prijs afgelopen week in ontvangst nam. De verkiezing werd georganiseerd door het vakblad Lunchroom. De zaak aan Lindegracht 21 in Heerenveen is nog geen jaar open en de prijs vormt daarom nu al een kroon op het harde werk. Ferro serveert lunch maar je kan er ook terecht voor een aperitief of proeverij.

Over de grens

 Lekkerste Lunchroombroodje in Heerenveen
Nunzio Daluiso (R) en zijn kok

Daluiso bedacht het broodje zelf en stapte daarbij over de grens. In een Turkse supermarkt kwam hij een blik met Turkse nomadenkaas tegen en dat bleek een grote smaakverrassing te zijn. Ondanks dat mensen gezien zijn achtergrond Italiaanse ingrediënten verwachten, wil hij zich niet daartoe beperken. Zo serveert hij Libanees brood, Marokkaanse wijn en dus deze speciale kaas. Daar gaat dan weer Nederlandse rode kool op.

Brood uit Puglia

Het winnende brood komt wel uit uit Italië. Het is Puccia pugliese en dat is niet geheel toevallig want daar komt zijn familie vandaan. Daarop gaat pompoenolie en zelfgemaakte crème van zoete aardappel op samen met ingelegde rode kool en tomaat. Vervolgens een vleug Frans met mesclun en daarna de avocado en de nomadenkaas. Daluiso maakt het af met pul biber, tijm en oregano. “Een eigentijds en origineel broodje” volgens de jury.

Bekijk het recept.

Italiaanse sfeer in Heerenveen

 Lekkerste Lunchroombroodje in Heerenveen

Nunzio Daluiso werd in Milaan geboren als zoon van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder. Zijn vader komt oorspronkelijk uit Puglia. Daluiso werkte in verschillende landen in de horeca. Hij belandde in Heerenveen voor de liefde maar ook de liefde voor Italië wil hij graag delen. Zo kent de voormalige platenzaak nu proeverijen en culturele zondagen.

De meeste broodjes hebben een Italiaanse signatuur. Bijzonder is het broodje puccia pugliese dolce met citroenmascarpone, banaan, aardbeien, honing en verse munt.

Website: ferron.frl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button