NieuwsVakantie

Nudisme in Italië, lekker in je blootje!

Lekker in je adamskostuum de Italiaanse zee in. Het kan op steeds meer plaatsen sinds in 2006 stranden die al eerder door naturisten gebruikt werden, een legale status kregen. De Italiaanse meren mag u op sommige plaatsen ook zonder kleren induiken en er zijn speciale Nudistencampings.

De wereldberoemde Italiaanse kunstenaars waren in de renaissance al niet vies van een beetje bloot en veel eerder hadden de Romeinen er weinig moeite mee. Die doken naakt het badhuis in en de elite sportte zelfs naakt.

Toch heeft het nog eeuwen geduurd voordat je geen bon meer aan je net uitgetrokken broekje krijgt. In het land waar de katholieken in de meerderheid zijn is nudisme nog steeds niet algemeen aanvaard, maar er zijn inmiddels wel naar schatting zo’n 750.000 Italianen die zich naturist noemen.

naaktstrand Italie

Begin jaren 70 van de vorige eeuw werd de landelijke naturistenfederatie Federazione Naturista Italiana (Fenait) opgericht. Die heeft op haar website alle plekken netjes in kaart gebracht. Er zijn plaatsen waar naakt recreëren officieel is toegestaan en er zijn plaatsen waar het wordt gedoogd. In totaal zijn er 11 nudistencampings en 5 officiële naaktstranden. De lijst met gedoogstranden is een stuk langer. Met de eilanden erbij gerekend heeft Italië een kustlijn van 7.600 km er daar is altijd wel een stil plekje te vinden waar je ongestoord een streeploos kleurtje kan krijgen.

Meer informatie op www.fenait.org.

naaktstrand Italie
naaktstrand Italie

De Italiaanse Naturisten Federatie (FENAIT) vertegenwoordigt de Italiaanse branche en naturisten. Meer informatie op www.fenait.org.

Naturisten centra en campings in Italië

Naturistenstranden in Italië

naaktstrand Italie

naaktstrand Italie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button