Nieuws

Nu ook vanuit Groningen naar Italië vliegen

Hoe meer vluchten naar Italië hoe beter. Helaas moeten we voor de vlucht naar Perugia in Umbrië nog even geduld hebben, zo las u onlangs op deze site. Italiëliefhebbers in het Noorden van het land kunnen nu ook vanaf het vliegveld op de hoek direct naar Milaan vliegen. Ryanair start namelijk vanaf 2 mei met directe vluchten, twee keer per week, van Groningen Eelde Airport naar Milaan-Bergamo, Marseille en Mallorca.

De eerste weken zijn in ieder geval al een succes want naar Milaan is al bijna geen stoel meer te boeken. Veel Groningers willen waarschijnlijk snel weer even dat Giro-gevoel ophalen na de succesvolle start van de Ronde van Italië, in mei precies tien jaar geleden. Dat gaat in ieder geval een stuk sneller. De renners deden de 3.357 kilometer in 20 etappes en 23 dagen, om uiteindelijk ook in Milaan de finishen.

De renners van de Giro d'Italia reden in 2002 door Groningen
De renners van de Giro d’Italia reden in 2002 door Groningen Foto: Hans Banus

Zandbergia

Ter ere van de 10-jarige herinnering wordt in het gehucht Zandberg bij Stadskanaal een aantal festiviteiten georganiseerd. In 2002 denderde het peloton in slechts tien seconden door de straten maar dat is wielerorganisator Wim Mensen nog niet vergeten. Hij was een van de aanjagers van ‘Gironingen’ en zorgde voor een doorkomst in zijn geboorteplaats Zandberg, in dit kader nog steeds Zandbergia genoemd. Op 11 mei is er een toertocht, de dag daarna wordt een expositie over de Giro-doorkomst geopend in het café en de zondag 13 mei is er een show met cheerleaders. Op de Facebookpagina van Zandbergia staat het laatste nieuws

Girostart 2012 in Kopenhagen

In mei start de ronde trouwens weer buiten de landsgrenzen.  Dit keer in Kopenhagen. De Deense reisorganisatie NOVASOL heeft een leuke aanbieding voor echte wielerfans om de ronde te volgen. Kijk hiervoor op de site van het bedrijf. NOVASOL en haar luxe merk CUENDET treft u ook op het Italië Evenement met mooie accommodaties in Italië.

UPDATE 2014. Deze verbinding is in 2014 weer geschrapt. De vliegmaatschappij zegt de situatie in 2015 opnieuw te bekijken.

Bekijk alle low-cost vluchten naar Italië vanuit luchthavens in Nederland en nabij gelegen luchthavens in België en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button