FilmKunst, film, muziekNieuws

Nu in de bioscoop: Mia Madre

Het herfstweer lijkt alweer vroeg begonnen en wat is er dan leuker dan op een regenachtige dag lekker knus naar de bioscoop te gaan. Er draait vanaf deze week weer een Italiaanse topfilm, Mia Madre (mijn moeder) van de bekende Italiaanse regisseur en acteur Nanni Moretti. De kritieken van de kenners zijn zeer lovend over deze film en ook wij vonden ‘m heerlijk. Ondanks het trieste onderwerp is de film ook heel geestig en actrice Margherita Buy speelt een toprol. Op naar de bekende filmtheaters dus!

mia-madre-posterDe film gaat over het leven van Margherita, een succesvol filmmaakster dat onder hoogspanning komt te staan als haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen.Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

Regisseur en acteur Nanni Moretti was onder andere verantwoordelijk voor La Stanza del Figlio en Habemus Papam. Hoofdrolspeelster Margherita Buy kennen we van Una Grande Storia d’amore en La Stazione.

De film kreeg van de Nederlandse filmcritici gemiddeld vier van de vijf sterren en won op het filmfestival van Cannes 2015 de prijs van de oecumenische jury.

De programmeurs van de Nederlandse theaters zien Mia Madre ook helemaal zitten want de film draait in maar liefst 29 bioscopen en dat is erg veel voor een Italiaanse film.

Mia Madre is te zien in de volgende theaters

ALKMAAR Filmhuis Alkmaar – AMERSFOORT Lieve Vrouw- AMSTERDAM FilmHallen – AMSTERDAM EYE –
AMSTERDAM Rialto – AMSTERDAM Cinecenter – AMSTERDAM Pathe Tuschinski – ARNHEM Focus Filmtheater – BREDA Chasse Cinema – DEN BOSCH Verkadefabriek – DEN HAAG Filmhuis Den Haag – DEN HAAG Pathe – Buitenhof – DEVENTER De Keizer – EDE Cinemec – EINDHOVEN Natlab door Plaza Futura – ENSCHEDE Concordia Cinema – GRONINGEN ForumImages – HAARLEM Filmschuur – HELMOND De Cacaofabriek -HILVERSUM Filmtheater Hilversum – HOORN Cinema Oostereiland – LEEUWARDEN Slieker Film – LEIDEN Kijkhuis – MAASTRICHT Filmtheater Lumiere – NIJMEGEN Lux – ROTTERDAM LantarenVenster – TILBURG Cinecitta – UTRECHT Springhaver – ZWOLLE Filmtheater Fraterhuis

Bekijk de trailer van Mia Madre

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button