FilmKunst, film, muziekNieuws

Nu in de bioscoop: Fai Bei Sogni

De bitterzoete film Fai Bei Sogni van regisseur Marco Bellocchio gaat over een journalist die geconfronteerd wordt met een onverwerkt jeugdtrauma. Het is de verfilming van de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini.

Het verhaal begint in het Turijn van 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn passie voor voetbal.

fa-sogni-filmJaren later is Massimo een succesvolle journalist bij de krant La Stampa. Maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als hij van de sportredactie wordt gepromoveerd om over de oorlog in Bosnië te berichten krijgt hij paniekaanvallen. Enig lichtpuntje in de miserie is zijn sympathieke dokter Elisa.

Fai Bei Sogni ging 29 december in première en draait in de volgende theaters:

Amersfoort: De Lieve Vrouw, Amsterdam: De balie – Cinecenter -Rialto – Eye film instituut, Arnhem: Focus filmtheater, Breda: Chasse cinema, Den Bosch: Verkade­fabriek, Den haag: Filmhuis den haag, Deventer: Filmhuis de keizer, Enkhuizen: Cinema Enkhuizen, Enschede: Concordia, Groningen: Forum Images, Haarlem: Filmschuur, Helmond: De Cacaofabriek, Hilversum: Filmtheater Hilversum, Hoorn: Cinema Oostereiland, Leiden: Kijkhuis Leiden, Maastricht: Filmtheater Lumiere, Nijmegen: Lux, Rotterdam: Lantaren­venster, Tilburg: Cinecitta, Utrecht: ‘t Hoogt 1

Bekijk de officiële trailer van Fai Bei Sogni

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button