FilmKunst & CultuurKunst, film, muziekMilaanNieuwsOperaSteden

Nu in de bioscoop: drie fascinerende films over de Italiaanse kunstwereld

Pathé Art presenteert deze zomer in twaalf bioscopen van Pathé en Foroxity drie fascinerende films over de Italiaanse kunstwereld. Vanaf dinsdag 21 juni draait Teatro alla Scala, vanaf dinsdag 19 juli Leonardo da Vinci en vanaf dinsdag 16 augustus St. Peter’s and The Papal Basilicas of Rome.

Vanaf dinsdag 21 juni:
TEATRO ALLA SCALA – THE TEMPLE OF WONDERS

film3

Al ruim tweehonderd jaar is het Scala in Milaan een van de belangrijkste kunsttempels ter wereld en een thuis voor de grootste artiesten. Deze film geeft een rondleiding door de afgelopen eeuwen met herinneringen, archiefbeelden en historische opnames van de grote namen in de wereld van opera, ballet en klassieke muziek zoals de dirigenten Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Herbert von Karajan, Riccardo Chailly, Arturo Toscanini, Claudio Abbado en Riccardo Muti, de zangers Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Maria Callas en Renata Tebaldi, de regisseurs Franco Zeffirelli, Luchino Visconti en Giorgio Strehler en de balletdansers Roberto Bolle, Svetlana Zakharova, Allessandra Ferri en Carla Fracci. Ook is er veel aandacht voor de huidige tijd met de hectische taferelen achter de schermen bij de jaarlijkse ‘prima’ in december.

Ook te zien op zondag 26 juni en (alleen in Amsterdam en Den Haag) zondag 3 juli.

Vanaf dinsdag 19 juli:
LEONARDO DA VINCI – THE GENIUS IN MILAN

film2

Uitgangspunt van deze film is de tentoonstelling van Leonardo da Vinci’s meesterwerken tijdens Expo 2015. Experts becommentariëren het oeuvre van de Italiaanse kunstenaar en geven nieuwe inzichten in zijn persoonlijkheid. Behalve de prachtige expositie, waaraan zes jaar werd gewerkt en waarvoor honderden schilderijen en tekeningen uit de hele wereld werden verzameld, zien we ook de werken die Da Vinci in Milaan maakte zoals Het Laatste Avondmaal en De Atlantische Codex en zijn wetenschappelijke experimenten. Bovendien reizen we naar onbekendere plekken, zoals Da Vinci’s wijngaard, die geheimen van het genie onthullen, zoals de moeizame verhoudingen met zijn machtige sponsor, hertog Ludovico Sforza, en zijn geliefde leerling en erfgenaam Gian Giacomo, bekend als Salai (de duivel).

Ook te zien op zondag 24 juli en (alleen in Amsterdam en Den Haag) zondag 31 juli.

Vanaf dinsdag 16 augustus:
ST. PETER’S AND THE PAPAL BASILICAS OF ROME

film1

De makers van The Vatican Museums en Florence and the Uffizi presenteren St. Peter’s and the Papal Basilicas of Rome. Experts zoals Antonio Paolucci, Micol Forti, Claudio Strinati en Paolo Portoghesi nemen je mee op een reis langs de vier pauselijke basilieken in Rome en hun schatten: de Sint-Pietersbasiliek (een van de 25 best bezochte bestemmingen wereldwijd), Sint-Jan van Lateranen, de Basiliek van Santa Maria Maggiore en Sint-Paulus buiten de Muren (San Paolo fuori le Mura). Vier majestueuze gebouwen, elk met een schitterend pauselijk altaar, een schat aan tijdloze meesterwerken en door de eeuwen heen een bestemming voor miljoenen reizigers en pelgrims.

Ook te zien op zondag 21 augustus en (alleen in Amsterdam en Den Haag) zondag 4 september.

De twaalf bioscopen: Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Maastricht en Foroxity Roermond en Sittard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button