Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Nog kaarten voor Zucchero concert te koop

Twee keer werd het grote Zucchero concert in Amsterdam verplaatst maar nu kunnen we 24 mei eindelijk weer van het Italiaanse rock-icoon live genieten. Drie keer scheepsrecht! Er zijn nog kaarten beschikbaar dus lees snel even verder.

De godfather van de Italiaanse blues gaf intieme live sessies via Instagram, zong op een verlaten San Marcoplein en trad afgelopen zomer nog hoog en droog op bovenop de Jungfrau in Zwitserland. Maar dat haalt het niet bij het echte werk in een vol Ziggo Dome.

24 mei is het dan eindelijk zo ver. Wie weet horen we dan ook een aantal van zijn ‘nieuwe’ songs die op het album Discover staan dat hij in november uitbracht. De naam zegt het al, het gaat om bestaande klassiekers in een nieuw Zucchero-jasje. Van dit album zijn hele gave vinylversies te krijgen in het geel en oranje! Op de inmiddels 66-jarige rocker zit in ieder geval nog lang geen sleet. Ook in Amsterdam zal hij weer als een jonge bluesgod een onvergetelijk optreden neerzetten.

Bestel je kaarten snel via mojo.nl/zucchero

Ciao Zucchero!

Het is de droom van iedere fan, je idool in het wild tegenkomen en dan ook nog op de foto. Het overkwam Ria Klouwens drie jaar geleden. Ze vertelde ons: “Ik zat met een vriendin op een terras op het vliegveld van Pisa te wachten op de bus. Toen ik even naar het toilet ging kwam Zucchero opeens naar buiten! Ik sprak hem aan in het Italiaans omdat ik de taal ooit heb gestudeerd in Perugia en vertelde dat ik groot fan ben. Hij wilde ook nog met me op de foto omdat hij het zo leuk vond dat deze olandese Italiaans sprak!”.

Ria is al 30 jaar fan en zag al heel wat concerten maar dit mag gerust een miracolo worden genoemd. De ster was niet eens omgeven door andere bewonderaars. Volgens Ria hadden veel mensen niet in de gaten dat het Zucchero was maar dat lijkt ons toch wel sterk als je meer dan 60 miljoen platen over de hele wereld hebt verkocht. Wij weten zeker dat Ria 24 mei vooraan staat en wie weet scoort ze dan weer een selfie met haar idool.

De mooiste liedjes van Zucchero

Tijdens het concert op 24 mei in Ziggo Dome Amsterdam geniet je natuurlijk van zijn allergrootste hits. We vroegen onze lezers een keer naar hun favoriete Zucchero song.

1. Il Volo

De meeste stemmen kreeg het liedje l Volo uit 1996. Het nummer van het album Spirito DiVino was een internationale hit. In Nederland reikte het tot plek 15 in de top 40. Momenteel is het nog zijn enige nummer in de Top2000 op plek 1030. Overigens scoorde Zucchero nog nooit een nummer 1 hit in Nederland.

2. Diavolo in me (Devil in Me)

Een opvallende tweede plek kreeg Diavolo in me (Devil in Me), want dat nummer is nooit een hit geweest. Het komt al uit 1989 en stond op het album Oro, incenso e birra maar werd in 2005 opnieuw opgenomen voor het compilatiealbum Zu & Co. Daarop zingt Zucchero het lied met Solomon Burke en dat maakte indruk. Alleen op de Nederlandse versie van dit album zingt hij een duet met Ilse de Lange.

3. Senza una donna

Senza una donna stond in 1998 al in de top 40 maar werd pas echt een grote hit toen Zucchero het in 1991 samen met Paul Young zong. Het werd zijn grootste hit in Nederland met plek 3 als hoogste notering in de top 40.

4 Baila Morena (Sexy Thing)

Ook dit nummer werd geen grote hit maar werd door onze lezers wel vaak genoemd. Het komt uit 2001 en viel na een aantal jaar in 2012 helaas uit de top 2000. Dit jaar weer stemmen dus!

5. Diamante

Diamante was een bescheiden hit in 1990 maar voor de echte fans nog steeds een hoogtepunt.

6. Colpa di chi

7. Con le mani

8. Cosi`Celeste

9. Madre Dolcissima

10. Pure love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button