Stile ItalianoZaken

NOBILE 1942 een droom die werkelijkheid wordt

Dit najaar brengt NOBILE 1942 een lijn van extrait parfums op de markt.  Het gaat om een zeer speciale editie van de Extrait parfums die elk met de hand gemaakt zijn door ambachtslieden in en om Genua. Elk flesje is anders en daarmee koop je een uniek parfum. De glasblazer maakt een prachtige fles, de zilversmid het filigrain* en natuurlijk NOBILE de heerlijke geuren.

De geschiedenis van Nobile
Rome, 1942. De vooravond van de oorlog. Umberto Nobile besloot zijn droom waar te maken en opent in Rome zijn parfumerie. Het waren moeilijke tijden, waardoor het niet gemakkelijk was om parfums uit het buitenland te betrekken.

De winkel van Umberto Nobile
De winkel van Umberto Nobile

Umberto Nobile, die altijd al met bekende parfumhuizen werkte, wilde zijn passie volgen om zelf parfums te ontwikkelen. Op inspirerende wijze was hij bezig met het ontwikkelen van zijn parfums, het cultiveren van de traditie, zijn Italiaanse vakmanschap van parfumeur demonstrerend.

Genua

Begin deze eeuw bladert neef Massimo Nobile door de oude familiearchieven en zwart-wit foto’s uit de 40’er jaren en zo komt zijn herinnering terug aan zijn gepassioneerde oom Umberto in Rome.  Massimo raakt in vervoering denkend aan de tijd van de bijzondere geuren. Dit kan en mag niet verloren gaan.

Massimo pakt daarom de draad op en brengt het merk NOBILE opnieuw tot leven. Hij voelt dat de tijd rijp is om zijn oom te eren, die in een moeilijke tijd een aantal fantastische parfums ontwikkelde. Mensen zijn tegenwoordig op zoek naar traditie en kwaliteit, naar zuivere natuurlijke ingrediënten verwachten met een eigen karakter, zo weet Massimo. Synthetische geuren zijn passé.

Hij wil een parfum, dat gemaakt wordt door ambachtslieden die het vak verstaan om  een fantastisch product te maken. Parfums met benamingen die verwijzen naar de mooie en bijzondere locaties en gebeurtenissen uit Italië, Pontevecchio, Casta Diva, Anonimo Veneziano, Vespri Esperidati.

Extract Casta Diva parfum
Extract Casta Diva

Deze speciale Extrait parfums zijn verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten. Meer informatie bij The Scent Company www.thescentcompany.nl

*Filigrain is in de edelsmeedkunst een versieringstechniek waarbij het sieraad is versierd met heel fijn buigzaam draadwerk van zilver of goud. Filigrain bestaat uit heel veel kleine stukjes fijn draadwerk wat tot één geheel wordt gesoldeerd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button