Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsRegio'sVakantie

Nieuws uit Val di Fassa; Cabrio kabelbaan, labyrint, nieuwe wandelroutes en Fly Line

Er is deze zomer heel wat te nieuws te beleven in het Val di Fassa gebied in Trentino, Noord-Italië. Vorig jaar opende al een spectaculaire cabinelift waarmee je tegen meerprijs op het dak, in de openlucht omhoog kan. Verder zijn er nieuwe wandelroutes, een nieuwe Fly Line en een nieuw groot labyrint van hout.

Eerst maar eens even die cabrio-ervaring van de nieuwe kabelbaan. Die gaat van 1.100 meter naar 1.743 meter naar Malga Frommer. In de cabine passen 60 mensen maar er mogen er ook 10 op het dak mee! Dat is uniek in Italië. Opstappen doe je al in het bergstation en laat dan de wind maar met je haar spelen! Het ritje duurt maar acht minuten maar dat is dan ook een bijzondere belevenis. De baan sluit aan op de nieuwe König Laurin-kabelbaan en de Welschnofen-kabelbaan. In de zomer kan je boven prachtig wandelen en ‘s winters gaan de lange latten of het board natuurlijk onder.

Zoals we met moderne bergliften wel vaker zien, zijn de berg en dalstations ook hier mooi, ondergronds opgenomen in het landschap waardoor je eigenlijk alleen de in- en uitgang van de baan ziet.

Nieuwe wandelroutes en wandelhapjes

Nieuws uit Val di Fassa Cabrio kabelbaan labyrint nieuwe wandelroutes en Fly Line

Nieuw in dit gebied is verder de Lunar Tour, een korte bergwandeling op 2.950 meter hoogte die voor iedereen te doen is. Je wordt dan getrakteerd op prachtige panorama’s.

Fanatieke wandelaars pakken de nieuwe Col Bel-route. Die is te lopen vanaf de toppen van Buffaure (Pozza di Fassa), de Ciampac (Alba di Canazei)  en de Sella Brunech, op 2.418 meter. Via het hoogste punt de Col Aut (2.490 meter), loop je naar de Col Bel waar een adembenemend uitzicht op je wacht.

Voor gezinnen met kinderen bedachten de Italianen een paar thematische wandelroutes in Ciampac rond “De prinses van Dolèda” (La principessa di Dolèda)

Hou je van wandelen en wil je de lokale keuken proberen dan is er iedere vrijdag een “Brunch&Hike”. Dan maak je een wandeling met een gids door de Buffaure in Val San Nicolò. Voorafgaande staan er typische Ladinische snacks (marindel) klaar.

Nieuwe Fly Line

Nieuws uit Val di Fassa Cabrio kabelbaan labyrint nieuwe wandelroutes en Fly Line

Hou je van een beetje spanning probeer dan de nieuwe Fly Line in Ciampedie. Met 12 kilometer per uur vlieg je 11.00 meter lang tussen de bomen genietend van een fantastisch uitzicht. De fly-line is geschikt voor alle leeftijden. Dit nieuwe type Fly Line die je echt een vogelvlucht ervaring heeft is pas de tweede in Europa. De start is vanaf de stoeltjeslift Pian Pecei op 1.998 meter hoogte. 

1 rit + 1 stoeltjeslift kost €16,50 voor volwassenen en €14 voor kinderen onder de 14. Met de Panoramapass (zie alinea onderaan) krijg je korting en er zijn ook meerrittenkaartjes als je er geen genoeg van krijgt. Open van 17 juni tot 17 september van 9.00 tot 18.00 uur.

Meer info via de website.

Houten labyrint

Nieuws uit Val di Fassa Cabrio kabelbaan labyrint nieuwe wandelroutes en Fly Line

Nog een nieuwtje is het houten labyrint dat deze maand (juli ’23) opende bij de berghut (Rifugio) Buffaure. La tana di Buffy heet het. Vernoemd naar dwergkonijntje waar men nog veel meer leuke verhalen over gaat vertellen in de toekomst. De lokale kunstenaar Franz Avancini heeft het bedacht. Het is erg geschikt voor kinderen maar ook als groot mens vermaak je je best. Rond de hut zijn verder allemaal houten dieren te zien zoals een grote krokodil, een adelaar met gigantische vleugels, een roedel van vijf wolven en de enge heks Bregostana die huist in het bos.

PanoramaPass

Laat de auto maar staan want in dit gebied verplaats je je gewoon per lift! Echte berggeiten kopen een PanoramaPass. Daarmee kan je dan een paar dagen alle 32 liften in het Fassa-Carezza gebied pakken, zonder extra kosten.

Nieuws uit Val di Fassa Cabrio kabelbaan labyrint nieuwe wandelroutes en Fly Line

Nieuws uit Val di Fassa Cabrio kabelbaan labyrint nieuwe wandelroutes en Fly Line

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button