algemeenAlto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Italiaanse appsNieuws

Wandel-app voor de Italiaanse alpen en dolomieten

De zegeningen van de mobiele telefoon lijken wel oneindig. Wist je voorheen nooit zeker of je na een stevige bergwandeling überhaupt nog de bewoonde wereld zou bereiken. Tegenwoordig leidt de wandel-app met GPS langs de mooiste riviertjes, gezelligste berghutten, betoverende panorama’s en het allerbelangrijkste, terug naar de basis.

De Italianen in Zuid Tirol lanceerden onlangs de ‘Südtirol Trekking Guide App’ . Op de app zijn 600 wandelroutes uitgestippeld inclusief diverse bergwandelingen. De app leidt naar de mooiste plekjes van deze Italiaanse regio en is helemaal gratis!

Ideale app voor wandelaars

De toepassing laat niet alleen welke routes er mogelijk zijn, maar hij geeft tevens informatie over hoe zwaar de tocht is (families, gevorderden). Verder is te zien waar u zich bevindt, op welke plekken u kunt uitrusten, de weersverwachtingen, hoelang de route duurt en vergezichten langs de route.

Er staan recensies van elke wandelroute op, in welk seizoen de route het meest geschikt is. Tot slot laat de app zien met welke uitrusting u op pad moet gaan voor een soepele tocht.

Duurde het vroeger minimaal een week voordat de ansichtkaarten bij familie en vrienden aankwamen, tegenwoordig zien ze à la minute de avonturen in de Italiaanse bergen. Facebook en Twitter zijn in de app geïntegreerd om zo het thuisfront lekker te maken.

[divider][divider]

De regio heeft nog een andere handige app die tips geeft over hotels en leuke attracties, de ‘South Tyrol Mobile Guide App‘. Beide apps zijn beschikbaar voor Android en iPhone een ook in het Nederlands net als de site van Zuid Tirol.

www.suedtirol.info/nl/

Update 2020

De app is inmiddels aan versie 3.1 toe en enkele honderdduizenden keren gedownload. Nu dus ook in de Nederlandse taal beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button