FlorenceKunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsStedenToscane

Nieuwe Van Gogh ervaring in Florence te zien

De zogenaamde multimediale experience Van Gogh Alive, werd deze week in Florence geopend in de voormalige kerk Santo Stefano Ponte vlakbij de Ponte Vecchio.

De expositie is even wat anders dan een gewoon museum met schilderijen. Door zeer scherpe (high-definition) beelden te projecteren wil men het werk van de meester herdefiniëren. De kristalheldere en kleurrijke beelden laten het leven en werk van de schilder zien tijdens zijn verblijf in Arles, Saint-Rémy en Auvers-sur-Oise.  Meer dan 3000 schilderijen worden met enorme afmetingen geprojecteerd op schermen, muren, pilaren, plafonds en zelfs de vloer. Door de grote schermen zijn de zeer fijne details en techniek van de schilder veel beter te zien dan op het schilderij.  Er ook speciaal foto- en videomateriaal gemaakt van zijn inspiratiebronnen.

We weten niet of ook het werk Italiaanse vrouw te zien is waarop hij Agostina Segatori schilderde. Overigens kwam Van Gogh nooit in Italië. De kunstminnende Italianen zijn desondanks gek op hem.

De bijzondere expositie reisde al de hele wereld rond. In Amerika, Turkije, Israël en Singapore konden bezoekers als eerder de speciale setting ervaren maar nog niet eerder was dat in een kerkgebouw.

Dit bijzondere evenement is nog tot 12 april 2015 in Florence te bezoeken. www.vangoghalive.it
Overigens is Van Gogh ook in Milaan te zien, tot 8 maart 2015 in het Palazzo Reale.

van-gogh-1
ISRAEL-ART-EXHIBITION-VAN GOGH
Van Gogh Alive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button