Nieuws

Nieuwe snelweg rond Milaan ontlast drukte naar vakantiegebieden

Iedereen onderweg in Italië heeft wel eens vast gestaan rond Milaan. Het is een van de drukste verkeersknooppunten van het land, sterker, het drukste ter wereld, zo werd onlangs bekend. Maar er is goed nieuws, de BreBeMi (Brescia-Bergamo-Milano) is vandaag geopend. Een nieuwe snelweg ten oosten van de stad die Milaan met Brescia verbindt.

Premier Matteo Renzi knipte het lintje door in het bijzijn van verkeersminister Maurizio Lupi. De werkzaamheden hebben vijf jaar geduurd. 1,6 miljard was het prijskaartje. Houd deze weg dus even in de gaten want het navigatiesysteem zal er misschien nog geen melding van maken.

De snelweg met de aanduiding A35 is een aanval op de vele files richting het oosten. Men verwacht een halvering van de reistijd. BreBeMi sluit in het westen aan op de nieuwe rondweg ten oosten van Milaan die nog in aanbouw is. Deze sluit weer aan op de A4 en de A1. Wil je vanaf de A4 naar deze nieuwe weg dan moet je nog even binnendoor, bijvoorbeeld via het stadje Gorgonzola en dat is natuurlijk best leuk. Dit stadje claimt namelijk de oorsprong van de bekende kaas te zijn, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Enig puntje wat betreft de snelweg is nog een benzinestation. Niemand staat te springen om dat te gaan uitbaten maar dat kan je beter toch niet in Italië kopen. Benzine is er het duurste van Europa.

Update 2021, dure weg

Inmiddels heeft onze redactie de snelweg verkent is die is opmerkelijk rustig. Volgens onze Italiaanse gids had dit een grote oorzaak. Het toltarief voor deze weg is veel hoger dan dat van de A4. Houdt daar dus rekening mee.

nieuwe snelweg milaan brescia

Nieuwe snelwegen rond Milaan

Er komen meer wegen die naar en rond Milaan voeren. Naast de BreBeMi moet ook de ‘TEEM‘ (de zwarte weg op de kaart) voor een betere doorstroming zorgen. Dit is een rondweg aan de oostkant van de stad. De afkorting staat voor Tangenziale Est Esterna di Milano. Deze is naar verwachting in 2016 klaar (update 2023, de weg is af).

klik om te vergroten
klik om te vergroten

Dan hebben we nog de ‘Pedemontana‘ (blauwe weg op de kaart boven) waarmee wij vanuit Nederland vanaf 2015 direct door kunnen naar de A4. Deze weg loopt ten noorden van Monza. Hierdoor kan verkeer uit het noorden Milaan helemaal overslaan. Een hoopvolle gedachte, nog sneller naar het Gardameer en de Adriatische kust!

Op de kaart hiernaast is te zien dat de Pedemontana ook aansluit op de A8 en zo voor ons een mooi stukje afsnijdt naar het Lago Maggiore.

Meer tips voor de autorit naar en in Italië.

Update 2023

Een deel van de Pedemontana, de A36, is al af. De bedoeling is dat het hele traject compleet is voor de Olympische Winterspelen in 2026.

Nieuwe snelweg rond Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button