Nieuws

Nieuwe reisgidsen en kookboeken Italië 2013

Oktober is dan wel de oogstmaand in Italië, voor reisgidsen over Italië is dat de meimaand. We ontvingen weer een keur aan gidsen op de burelen van de redactie maar ook een aantal schitterende kookboeken. Allemaal met veel liefde voor Italië gemaakt. Bij deze een samenvatting en de link om ze te bestellen.

Wist u trouwens dat er ook veel leuke kinderreisgidsen over Italië zijn?  Bekijk onze top 10.

Door en door MilaanDoor & Door Milaan, Marina Goudsblom, Sarah Breimer

Een bladerboek én reisgids voor wie het ware Milaan wil ontdekken met verhalen, mooie fotografie en insider tips. Door & door Milaan voert je weg van de gebaande paden en neemt je mee naar het Milaan zoals het werkelijk is. Naar de kleurrijke binnenplaatsen, de werkplaatsen van operahuis La Scala, het mooiste designmuseum, het favoriete Madonnabeeld en de ontspannen sfeer langs de oude kanalen.

Ze zeggen dat de liefde voor Milaan moet groeien, dat het even duurt voordat je de charme van deze drukke stad kan vangen en voelen en je weet waar je moet zijn. Dit boek is om inspiratie op te doen en de stad met andere ogen te bekijken. Voor thuis op de bank, maar ook voor onderweg in de tas.
Bestellen

Reisgids Puglia ApuliePuglia, reizen door de hak van de Italiaanse laars, Willemijn van Dijk

De regio Puglia (Apulië in het Nederlands) ligt in de hak van de Italiaanse laars. Een gebied vol adembenemende schatten van kunst, cultuur en natuur, van onontdekte verhalen en van een pure, authentieke keuken en levenswijze. Willemijn van Dijk, Italië-liefhebber, -kenner en historica, woonde in Apulië en reisde door de hele regio, op zoek naar verhalen uit het verleden. Onderweg leerde ze de sfeer en smaken van de regio zoals die nu is steeds beter kennen en die zijn onlosmakelijk verbonden met de rijke historie.

In “Puglia Reizen door de hak van de Italiaanse laars” leiden de zintuigen je door dit paradijselijke stukje Italië: het laat je de kunst- en cultuurschatten zien, de smaken van het land proeven en de verhalen uit het rijke verleden ervaren.

Willemijn van Dijk (1984) studeerde Oudheidkunde in Amsterdam en woonde zowel in Lecce als in Rome. Als freelance journalist, redacteur en vertaler houdt ze zich vooral bezig met Italië en keert ze regelmatig terug naar het land van dolce vita.
Bestellen

Lees alle berichten over Apulië op onze site.

De duizend tinten van Toscane, Saskia Baelmakers

Nog steeds is Toscane één groot openluchtmuseum, met middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen. De hele regio in 160 pagina’s tot in detail beschrijven is een moeilijke opgave. Boekenplanken vol zou Saskia er over kunnen schrijven.

Net als veel vrouwen werd ook Saskia misschien geïnspireerd door de Vijftig tinten-trilogie. Ze koos namelijk de tinten van Toscane als invalshoek voor haar boek.

De heuvels in al hun tinten groen, de cipressen die tijdens het vallen van de avond donker afsteken tegen de lucht die roze kleurt, de felrode klaprozen tussen het goudgele graan, de prachtige kleuren op de fresco’s, de versieringen van bladgoud, de smetteloos witte marmeren standbeelden…

Toscane is één en al kleur. Deze kleuren vormen dan ook onze leidraad op haar ontdekkingsreis door een Toscane dat zijn gelijke niet kent. Het boek is een mozaïek aan verhalen, recepten en wetenswaardigheden.

Bestellen
De duizend tinten van Toscane met een persoonlijke boodschap van Saskia? Via dit formulier is een gesigneerd exemplaar te bestellen.

Lees ook alle berichten over Toscane op onze site of bekijk de agenda met alle feesten en festivals in Toscane zomer 2013.

Capitool Familiegids ItaliëCapitool Familiegids Italie

De Familiegids Italië is de perfecte gids voor een heerlijk ontspannen vakantie met het hele gezin, waarbij zowel onvergetelijke, culturele bezienswaardigheden als leuke gezinsactiviteiten aan bod komen. Zich uitstrekkend van de besneeuwde Alpen tot de zondoorbakken sinaasappelgaarden van Sicilië, en met meer monumenten op de Werelderfgoedlijst dan welk ander land dan ook, is Italië misschien wel het rijkst gevarieerde land van Europa.

Bijzonder aan de gids is dat bijna elke pagina een kader voor de kids bevat, met leuke weetjes, quizvragen, speurtochten en andere activiteiten voor kinderen. De gids geeft suggesties voor fijne picknick- en speelplekken bij bezienswaardigheden en staan er heerlijke culinaire suggesties in de gids.

Bekijk ook onze TOP10 Kinderboeken voor op de achterbank naar Italië.

Bestellen

Kookboek Cucina di mamaCucina di Mama, Antonella Barbella

Op het Italië Evenement heeft u haar misschien ook dit jaar weer zien koken op de stand van Rio Mare. Antonella Barbella is opgegroeid in de Italiaanse regio Abruzzen. Ze volgde haar grote liefde (een stoere biker) en woont daarom al een aantal jaar in Nederland. Hier draagt ze de liefde voor de gerechten uit haar regio met veel passie uit. Op het evenement presenteerde ze ook haar nieuwe kookboek: Cucina di Mamma. In dit heerlijke boek deelt ze recepten van drie generaties, moeder, oma en van zichzelf.

Het boek bevat een verzameling authentieke gerechten, die volgens oud gebruik van moeder op dochter worden doorgegeven voor de volgende generaties. Dit boek bevat voor elk wat wils, of je nu snel iets op tafel wilt zetten of graag de tijd neemt en een uitdaging niet schuwt.

Tip: Antonella kan bij u thuis komen koken. U kunt dan alvast een paar gerechten uit haar boek aanwijzen!

Bestellen.

Sardinie kookboekSardinië: de onontdekte keuken van Italië, Giovanni Pilu

We schreven op onze site al een keer over de keuken van Sardinië. Een keuken met een heel eigen karakter maar ook met veel invloeden van het vasteland. Het nieuwe Kookboek van Sardinië biedt een blik in deze onontdekte kant van de Italiaanse keuken. Een boek met eenvoudige maar spannende eilandgerechten.

Voorbeelden zijn de sardienkroketjes met pecorino of geroosterde eend met kastanjes. Het boek bevat naast de recepten ook prachtige sfeerbeelden van het eiland.
Giovanni Pilu schreeft het boek. Een geboren Sardijn die nu in Australië en toprestaurant heeft, Pilu at Freshwater.

Bestellen

Lees alle berichten over Sardinië op onze site.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button