Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Nieuwe Lancia Ypsilon onthuld

Lancia heeft na jaren weer een nieuw model gepresenteerd. Het is de Ypsilon. Het compacte autootje kennen we in Nederland wel. Jarenlang ging het als enige model nog mee maar in 2017 verdween het merk helemaal van de Nederlandse markt. De nieuwe en alleen elektrische leverbare Ypsilon, is na de zomer wel weer in Nederland te koop. Bij zes uitverkoren dealers staat het chique merk dan in de showroom.

Design is altijd het sterke punt van de Italianen op een sporadische misser als de Fiat Multipla na. De nieuwe Lancia ziet er strak uit, waar ons vooral het vooraanzicht doet bekoren. De ronde achterlichten doen een Alfa MiTo door de gedachten flitsen. Het interieur is fraai met, zoals het persbericht zo mooi omschrijft, ‘Cannelloni-structuur’ in de stoelen. Een huiskamergevoel moet het geven zegt de fabrikant.

Verder zit er van alles op en aan de auto wat je tegenwoordig mag verwachten. In het segment van de kleine auto’s is het wel bijzonder dat hij al tot op zekere hoogte zelf kan rijden (‘niveau 2’). Jij, of de auto, kan net meer dan 400 kilometer op een volle accu rijden. Opladen voor de volgende 100 kilometer duurt minder dan 10 minuten op papier.

Als eerste in de Lage Landen

Dit model Lancia is zoals gemeld in het najaar in Nederland en ook in België weer te koop. De Italianen zeggen dat ze Nederland als eerste kozen, omdat we hier koploper zijn in het online bestellen van een auto. In België staat hij bij tien dealers. Het is de bedoeling dat de helft van de verkopen online gaat. Wie had dat ooit gedacht.
De Lage Landen hebben hiermee de primeur want pas in 2025 zijn grote landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland een de beurt. In Italië kan je hem nu al kopen en wel als exclusieve versie, de Edizione limitata cassina.

Ben je tussen 40 en 45 jaar, hou je van stijl en technologische innovatie, aandacht voor milieu én de nieuwste trends? Dan ben je de ideale klant. Actieve mensen met een stedelijke levensstijl zien de Italianen graag in de Ypsilon rijden.

Meer info op www.lancia.nl

Nieuwe Lancia Ypsilon onthuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button