DelicatessenwinkelsItaliaanse restaurantsNieuwsSmaken

Nieuwe Italianen in Breda

Meestal hoor je bij ons al eerste de nieuwste Italiaanse adresjes maar dit keer werden we ingefluisterd door de PZC. De krant weet te vertellen dat dit jaar drie nieuwe ‘Italianen’ in Breda openen.

Belegde schiacciata

Aan de Ginnekenstraat opent waarschijnlijk eind deze maand de Italiaanse broodjeszaak Locale. Daar hebben ze zich helemaal toegelegd op de schiacciata-broodjes uit Toscane. Schiacciata lijkt wat op focaccia, maar dan luchtiger en krokanter. Rudy Wirken en Hicham Miftah zijn de eigenaren. Het is voor de twee een droom die uitkomt. Wirken was lang chefkok en Miftah zat in de financiën. Locale is alleen overdag open.

Il Limone

Nieuwe Italianen in Breda
Chiara (met vader Fabio links) is een van de nieuwe Italianen in Breda. Foto: Il Limone

Zegt de naam Cappellano je wat? Ons wel! Fabio Cappellano heeft al jaren een aantal winkels onder de vlag van QualItalia, waaronder een prachtige delicatessenzaak in Delft (Il Tartufo). Bij broerlief Peppe beleef je het intense Italiaanse theater in zijn restaurant aan de Oostzeedijk Beneden in Rotterdam.

De appel valt niet ver. Fabio’s dochter Chiara liep al jaren mee in de zaak en kiest nu haar eigen pad met een winkel annex restaurant in Breda. Daar woont ze al zeven jaar omdat ze er hotelmanagement studeerde. De enthousiaste Chiara ken je misschien van haar ontzettend veelbekeken TikTok filmpjes (85.000 volgers voor de zaak in Delft) waar ze de heerlijke hapjes van de zaak in Delft fantastisch aanprijst. Nu is het dus tijd om op eigen benen te staan en die TikTok filmpjes gaan we zeker terugzien laat ze al weten. Het pand wordt nog steeds verbouwd maar als het goed is gaan ze dit jaar nog open. Wilhelminastraat 16 is het adres in het echt en illimone.nl in de virtuele wereld.

Italiaans concept

Op de Grote Markt in Breda komt eind dit jaar een nieuw Italiaans restaurant waar ze heel wat eters kwijt kunnen. Nu zit Grand-café Parc er nog. Net voor kerst zou de nieuwe zaak open moeten vertelt de PZC. Eigenaar en lokaal horeca-tycoon Patrick van Asch wil de naam nog niet verklappen, maar wel dat het een zogenaamd  ‘high experience Italian casual dining’ concept is. In goed Nederlands is dat topkwaliteit tegen een redelijke prijs. Pizza’s, pasta’s, vlees, vis en om te beginnen een aperitivo staan er op de kaart. We zijn benieuwd!

Update 31 oktober 2023

Het restaurant op de grote markt krijgt de naam Ciao Belli.

Oude Italianen ter overname

Nieuwe Italianen in Breda

Op de Ginnekenstraat in het centrum komt dus een Italiaanse broodjeszaak maar op Ginnekenweg 60 zit er al tijden eentje. Authentieker vind je ze niet maar helaas niet meer voor lang. De zaak staat de koop. Pietro en Noor vinden het wel mooi geweest. Haal er eens wat lekkers nu het nog kan. Wil je zelf de zaak overnemen kijk dan even naar deze info.

Trattoria Breda in Amsterdam

Enigszins verwarrend was het bericht dat Trattoria Breda in Amsterdam in september opende. Een Italiaans restaurant, in Amsterdam met Breda op de gevel. Succes met indexeren Google! Dit restaurant zit aan de Czaar Peterstraat. De nieuwe telg van de BREDA Group is een eigentijdse trattoria met fraaie houtoven. Daar gaat zeebaars in zoutkorst in lezen we. Prima adres voor Brabantse Italiëfans met heimwee zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button