DelicatessenwinkelsItaliaans IJsItaliaanse restaurantsNieuwsSmaken

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

In ‘Oetregt’, zoals de Italianen zeggen, kan je al prima terecht voor een authentiek Italiaans restaurant, pizzeria of verfijnde delicatessenwinkel. Toch is het wat ons betreft nooit genoeg. Gelukkig meldden zich ook dit jaar weer nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht. Een kort overzicht.

Bar Basta

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

We beginnen met Bar Basta in de Utrechtse binnenstad. Achter dit nieuwe etablissement in Italiaanse stijl schuilen bekende namen. Oud-voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten staken er euro’s in en acteur Barry Atsma doet ook mee. Samen met Perry Overeem en Edwin Oosterlaar vormen ze de Utrechtse Horeca Groep die eerder al horecazaken opende. Van Basten (geboren in Utrecht) en Rijkaard kenden natuurlijk een glansrijke carrière bij voetbalclub AC Milaan. We gaan er daarom vanuit dat het met de smaken wel goed zit bij deze ‘Urban Italian bar’ aan de Drieharingenstraat 10. De redactievergadering voor onze krant stond aanvankelijk in de nieuwe zaak op de agenda maar de openingstijden zaten even in de weg. Onze eigen recensie volgt spoedig op deze site.
Website.

Mamma Mia Trattoria

Horecatijger Bas van Heezik is dol op Italië en dus moest er een keer een Italiaanse zaak komen. Mamma Mia Trattoria opende niet lang geleden in de relatief nieuwe Utrechtse stadswijk Leidsche Rijn. Broodjes en delicatessen zien we als we door de etalageruiten kijken tijdens ons bezoek. Vanaf het begin weten de klanten de zaak te vinden. Voor een leuk cadeautje, een broodje voor tussen de middag, de naar verluidt heerlijke maaltijden of tiramisu voor thuis. De hardwerkende tweeverdieners in de wijk slaan er hun kookbeurt graag voor over. Heb je nog trek na een lange dag Italië Evenement begin juni, dan ligt Mamma Mia Trattoria perfect op de route. Als je geluk hebt mag je dan ook een gratis exemplaar van onze nieuwe krant meenemen want die ligt er ook.
Website

Via Vai

Studenten op wat eerder de Uithof heette en nu het Sciencepark, hoeven niet meer naar de binnenstad te fietsen voor een lekker Italiaans hapje. Een half jaar geleden startte Via Vai een vestiging in de Hogeschool Utrecht. Broodjes, pasta en pizza voor uiteraard niet te veel geld staat er op het menu en, heel belangrijk, heerlijke illy koffie. De uitbaters die we ook vaak terugzien op het Italië Evenement konden het alleen niet laten om ook de oer-Hollandse bittergarnituur aan te bieden. Waarom geen kleine arancini of gefrituurde zeevruchten?! Minstens zo lekker bij een biertje.

Overigens mogen we in deze alinea Salvatore Stamegna uit Lazio niet vergeten. 30 jaar geleden begon hij op het toen nog woest en ledige Universiteitsterrein een kiosk met Italiaanse bollen. In 2005 verhuisde hij naar een pand aan de Genevelaan. Ook deze stek weet de student al jaren te vinden.
Website

Ombretta

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

Waar ooit de dames van plezier met een oogwenk de passerende wandelaar probeerden te verleiden, opende april dit jaar de Italiaanse delicatessenwinkel Ombretta. Deze zaak ademt authentiek Italië. Eigenaar Maurizio Catagnoli verklaart een hoop. Hij selecteerde de beste wijnen, kazen en vleeswaren voor de Utrechtse fijnproever. Let speciaal op zijn heerlijke schiacciata brood, het wordt geroemd door de eerste bezoekers. Die werden ook meteen verliefd op de buitengewoon vriendelijke Maurizio met zijn echte Italiaanse passie. Je vindt Ombretta in de Hardebollenstraat 4.
Facebookpagina

Bistrot David

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

Cantina di David aan de Oudegracht aan de Werf klinkt je zeker bekend in de oren. Dit toprestaurant won al eens de verkiezing Beste Italiaan van Nederland. De eigenaren hebben nu een broertje gebaard op de Vinkenburgstraat 20, precies 250 meter van het moederrestaurant. Bistrot David heet het restaurant dat volgens de eigenaren een wat lagere drempel heeft. De prijzen zijn met een mooi woord ‘toegankelijker’ en de sfeer is losser dan tijdens het zogenaamde ‘fine dining’ langs de gracht. Jong en hip noemen ze het en dat is niet onterecht. Het interieur is buitengewoon stijlvol. Op het menu draait het vooral om lekkere pasta’s en goede risotto’s. Dat het met de kwaliteit wel goed zit nemen we direct aan. Een aantal lovende recensies bewijzen dat. De paar klachten die we ook zien wijten we maar aan de kinderziektes van de opstart.
Website

Tutti Gelati

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

Alex Halsema is uit de klei getrokken maar toch klopt zijn hart zoals ook dat van ons voor Italië. Na de vele vakanties in De Laars begon hij naast zijn baan als interimmanager een Italiaanse ijssalon, geïnspireerd op de Italiaanse gelaterie. De eerste vestiging van Tutti Gelati opende Alex in Amersfoort, de tweede vestiging volgde in Leusden en nu is er een derde loot aan de stam in Utrecht. Zijn vrouw Jantine onderneemt vrolijk mee. De schoenmaker blijft bij zijn bedrijfskundige leest, het ijsmaken laat hij over aan de Italianen van ijssalon Monte Pelmo in Amsterdam. Daar maken ze al 45 jaar ambachtelijk Italiaans ijs.

Tutti Gelati Utrecht zit op de Steenweg nummer 4 maar let wel even op openingstijden want die vinden we verwarrend. De Instagrampagina vertelt dat ze alleen in september open zijn maar de website spreekt van het voorjaar. Gewoon maar even langs lopen dus!
Website

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

Nieuwe Italiaanse zaakjes in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button