DelicatessenwinkelsNieuwsSmaken

Nieuwe Italiaanse delicatessen in Zwolle

Zwolle is binnenkort twee nieuwe winkels met Italiaanse delicatessen en ander lekkers rijker. Op de Vispoortenplas 9 aan de noordkant van het centrum openen Marieke en Maikel hun Italiaanse broodjes- en koffiezaak Mama’s Deli. Op de Diezerkade 10 opent eveneens een zaak in Italiaanse sferen. Via Toledo is de naam. In deze broodjeszaak van eigenaar Davide Cerchia kan je Italiaans streetfood krijgen.

De Italiaanse delicatessenwinkel Piccolini in Zwolle ken je misschien al (foto boven). Die zit sinds jaar en dag op de Koestraat naast de befaamde Sassenpoort. Hier krijg je zelfs onze gedrukte krant cadeau als je een paar mooie producten koopt.

Marieke en Maikel hebben ook een zwak voor lekkers uit de Laars. De twee waren begin deze maand nog op inspiratiereis in Florence om daar een paar broodjes te testen. Daar hebben ze hopelijk toch wel ontdekt dat de Italianen mamma met dubbel-m spellen. Maar wie weet is Marieke wel de Hollandse mama die zoete en hartige Italiaanse broodjes bakt. De wit-rode uitstraling maakt ons bij voorbaat al vrolijk. De verbouwing is nog gaande. Een openingsdatum is nog niet bekend. Volg de zaak via Facebook.

Marieke en Maikel voor hun nieuwe zaak in Zwolle (foto: Facebook Mama’s Deli)

Via Toledo

Bij Via Toledo denken we natuurlijk meteen aan Napels. Dat eigenaar Davide Cerchia er geboren en getogen is verbaast dan ook niet. Hij wil het even anders doen dan de vele pizzeria’s in de stad laat hij weten in de krant. Italiaans streetfood staat er op het menu en dat vind je nergens anders.

Het kan niet anders dan dat de Zwollenaren de weg naar het zaakje weten te vinden. Cipolline (uien) kan je er krijgen gevuld met zeewier of garnalen maar ook gefrituurde aardappelkroketjes en natuurlijk de pizza fritta. Davide leerde al jong pizza’s bakken en werkte daarna in toprestaurants, maar hij wil liever terug naar de Napolitaanse basis.

20 januari gratis pizza!

Vrijdag 20 januari om 13.00 uur is de opening. Tussen 14.00 en 16.00 uur krijg je een gratis pizza a portafoglio als je de zaak volgt op Facebook. Die pizza heet zo omdat je hem als een portemonnee dubbelvouwt. Zo is hij makkelijker uit de hand te eten. De Napolitanen claimen dat deze vouwwijze van de pizza al honderden jaren oud is. Prettige bijkomstigheid is dat het niet alleen een lekkere en vooral ook goedkope snack is. Bij Via Toledo is hij vrijdag zelfs gratis en daarna hou je dus meer euro’s in je portafoglio over!

pizza a portafoglio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button