Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Nieuwe gids voor vegetariërs en veganisten in Italië

De Italiaanse keuken is een paradijs voor vegetariërs. Het land kent ook het grootste aantal vegetariërs van Europa. Een op de tien Italianen eet geen vlees en vis. In Nederland is dat 4,5%. Het is in Italië geen enkel probleem om vlees en visloos buiten de deur te eten. Misschien om deze reden zijn er weinig 100% vegetarische restaurants. Deze week werd een gids gepresenteerd die de zoektocht voor vegetariërs en veganisten een stuk makkelijk zal maken.

Viaggia Vegan heet de uitgave die niet alleen vegetarische en veganistische restaurants maar ook vegavriendelijke hotels heeft verzameld. 130 adresjes worden vermeld en leuk is ook dat er speciale vegaroutes zijn uitgestippeld.

De stichting Food Vibration is de uitgever van het boekwerk. Italië mag dan wel veel vleesloze gerechten op de kaart hebben staan, maar als je altijd maar salade en gegrilde groente of pasta eet wil je ook wel eens een keer iets anders. De gids heeft het zelfs aangedurfd om de basiseisen op te stellen waaraan de bereiding van goed, ethisch en hartig voedsel aan moet voldoen. Deze basisregels moeten de inspiratie vormen waarmee koks met de beste lokale biologische ingrediënten de lekkerste eco-vriendelijke maaltijden kunnen maken.

Vegetarisch gerecht van Joia in Milaan dat al een aantal jaar als enige vegetarisch restaurant een Michelinster heeft

Presentatie is ook belangrijk

De vegetarische Italiaanse topchef Simone Salvini nam het eerste exemplaar in ontvangst. Hij leerde het vak bij restaurant Joia in Milaan, dat als enige vegetarisch restaurant een Michelinster heeft. Nu heeft hij zijn eigen restaurant in Rome met de naam Ops.

Hij liet weten dat vegetariërs nieuwsgierig zijn en niet alleen houden van gevarieerd en lekker eten maar dat voor hun ook de schoonheid van moeder natuur in de presentatie tot uitdrukking mag komen.

Het merendeel van de restaurants in de gids is in de grotere steden in Noord- en Midden-Italië te vinden. Sommige hotels bieden zelfs een complete veganistische vakantie aan.

De auteurs hopen de uit de groeien tot de Michelingids van vegaland. De restaurants zijn ook op de site van de stichting te vinden. www.foodvibration.it

In het artikel dat we een paar jaar geleden op deze site publiceerden belichten al een paar interessante restaurants.

HappyCow
De site van Happycow biedt ook een fraai en actueel overzicht van alle 100% vegetarische restaurants in Italië.  www.happycow.net/europe/italy/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button