FilmKunst, film, muziekNieuws

Nieuwe film Linda de Mol gebaseerd op Italiaanse klassieker

De nieuwe film Alles op Tafel van Linda de Mol is gebaseerd op de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti. Hij gaat komende donderdag officieel in première. De DVD van de originele film koop je in onze webshop.

Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) was één van de leukste Italiaanse films van de afgelopen jaren en kent nu dus een Nederlandse remake. Het team achter Gooische Vrouwen en de bioscoop-hit April, May en June vroeg Frank Houtappels het scenario te vertalen. Vorig voorjaar werden de opnamen gemaakt.  

Perfetti Sconosciuti en dus ook Alles op Tafel, gaat over een groep goede vrienden die tijdens een diner op een leuk idee komen. Ze spreken af dat iedereen de hele avond zijn smartphone op tafel legt en ieder tekstbericht deelt met de rest van de groep. Die openheid is amuserend en confronterend tegelijk, want al snel blijkt dat ze elkaar veel minder goed kennen dan ze dachten. Probeer het thuis eens zouden we zeggen!

De film behaalde in tijdens de openingsweek in Italië, vijf jaar geleden, de hoogste weekopbrengst aan de kassa met 3,3 miljoen euro. Hij kreeg ook 9 nominaties voor de Italiaanse filmprijzen Premi David di Donatello 2016, waarvan er twee gewonnen werden.

Wellicht lees je Linda La Talpa op de aftiteling want dat is ‘de Mol’ in het Italiaans. Weet je ook meteen waar de bedrijfsnaam van broer John vandaan komt en wie ‘de Mol’ is natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button