Italiaanse appsNieuwsStile Italiano

Nieuwe app voor gratis Wifi door heel Italië

De Italiaanse overheid heeft een app gelanceerd waarmee inwoners en toeristen eenvoudig en door het hele land een Wifi-verbinding kunnen maken. Hoi, een nieuwe app voor gratis Wifi door heel Italië!

Internet in Italië is nog steeds behelpen af en toe, met name in de binnenlanden en plekken buiten de steden. Gelukkig zijn de dure roamingkosten verleden tijd dankzij onze Neelie maar een lekker snelle Wifi kan nog zeker geen kwaad. In veel steden is er al een gratis Wifi-netwerk waarop je zo kan inloggen maar om het nog makkelijker te maken is er door telecombedrijf Infratel nu de Wifi Italia app gelanceerd. De app werkt vooralsnog alleen in de steden Rome, Bari, Milaan en Trento en ook in de regio’s Toscane en Emilia Romagna maar wordt snel uitgebreid.

gratis Wifi door heel Italië

De eerste reacties zijn niet allemaal positief. Verslaggevers van kranten konden niet overal verbinding krijgen en hekelden het feit dat nog niet het hele land gedekt is. Il Giornale is net terug uit Italië en kon het nog niet testen. We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Download

Download de app in de Playstore of Appstore of ga naar de website van Wifi Italia wifi.italia.it. Registreer of log in via SPID en je kunt automatisch verbinding maken met de hotspot van elk netwerk. Zoek op de kaart naar een hotspots in de buurt.

Nieuwe app voor gratis Wifi door heel Italië

Nieuwe app voor gratis Wifi door heel Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button