Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsRegio'sStedenVakantieVenetiëVeneto

Nieuw werk kunstenaar Quinn in Venetië

Herinner je je nog die grote handen die in Venetië uit het Canal Grande kwamen? Dat was het werk van de Italiaans-Amerikaanse kunstenaar Lorenzo Quinn. Er is nu een nieuw project van hem in Venetië te zien in het Palazzo Ca ‘Corner. Baby 3.0 heet het. Tot 31 oktober kan je het bewonderen in de door hem zelf ontworpen tuin.

De enorme handen die uit het water rezen grijpende naar een van de prachtige Venetiaanse panden gingen in 2017 de hele wereld over. Het nieuwe project Baby 3.0 is een symbool van wedergeboorte, een eerbetoon aan het mysterie van het leven. Het markeert een nieuwe fase in de artistieke carrière van Lorenzo Quinn. Het werk is een groot zilveren menselijk bekken waar een baby in ligt.

De kunstenaar is zeer begaan met het lot van stad aan de lagune. Met zijn sculptuur wil hij interactie met het publiek. “Raak het aan, voel het, maak er deel vanuit”, is de oproep op zijn website. Quinn: “Praat over de wedergeboorte van de mensheid na covid-19. Iedereen is emotioneel verbonden met z’n eigen geboorte. Die gebeurtenis roept meteen de vraag is waarom we geboren zijn, wat is het doel?!”

Het is de bedoeling dat Lorenzo Quinn in 2023 een groot werk aan het Iseomeer plaatst.

Website Lorenzo Quinn.

Nieuw werk kunstenaar Quinn in Venetië
Foto: Lorenzo Quinn
De beroemde handen die het Ca ‘Sagredo hotel in het Canal Grande te ‘ondersteunden’.

Lorenze Quinn werd in 1966 geboren in Rome, als zoon van een Mexicaans-Amerikaanse acteur die ooit een Oscar won. Hij groeide op in de Verenigde Staten en Italië en woont momenteel in Barcelona. In de jaren tachtig begon hij met kunst na een opleiding in New York.

Expressief mag je zijn karakter noemen want ook de acteergenen van vader kwamen tot uiting. in 1988 speelde hij een rol van de jonge Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari in de Italiaanse film Stradivari. Zijn vader speelde in die film de volwassen Stradivari.

Vanaf 2000 volgde het succes in de kunst met vooral grote sculpturen. Met de handen in Venetië wilde hij aandacht vragen voor klimaatverandering die de lagunestad dreigt te doen zinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button