LombardijeNieuwsRegio'sVakantie

Nieuw treinstation luchthaven Bergamo

De luchthaven Bergamo is over enige tijd ook met de trein bereikbaar vanaf het centraal station in Bergamo. Het project zou ruim voor de Olympische Spelen van 2026 in Italië klaar moeten zijn.

Op de luchthaven Bergamo Orio is Ryanair een van de belangrijke spelers. De vliegveld ligt op zo’n 50 kilometer van Milaan en wordt door de Ierse lowcostmaatschappij voor het gemak Milaan Bergamo genoemd. Met de nieuwe spoorverbinding zou je een stuk makkelijker naar de modestad moeten kunnen reizen. Het nieuwe traject van 5,3 kilometer moet passagiers in 10 minuten van en naar het vliegveld brengen vanaf Bergamo centraal. Vanaf dat station is het maar een half uurtje naar Milaan.

Tot op heden is de luchthaven van Bergamo alleen bereikbaar per auto of bus en zodoende zijn de wegen geregeld overbelast.

Metrostration voor Milaan Linate

De stadsluchthaven Milaan Linate krijgt ook een betere verbinding. Via de nieuwe metrolijn 4 (blauw) kan je het vliegveld dit jaar al bereiken, alleen niet rechtstreeks vanuit het centrum. Eind oktober gaat het eerste deel open zegt de gemeente. De lijn krijgt in eerste instantie zes haltes; luchthaven Linate, Repetti, station Forlanini, Argonne, Susa en Dateo. Vanuit dat laatste station kan je dan overstappen op verschillende lijnen naar het centrum of richting luchthaven. Later moet de lijn 4 helemaal doorlopen tot het zuidwesten van de stad.

Bekijk de metrokaart van Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button